Sekstapes aanleiding ontslag reporter BBC

Radiojournalist voor de BBC Benjamin Wilkins is zijn baan kwijt en moet acht maanden de cel in. De 37-jarige Wilkens maakte in het geheim video-opnames van zijn seksuele escapades met verschillende vrouwen, waaronder bekende radio- en televisiepresentatoren. In totaal vond de politie opnames van 15 verschillende vrouwen.

Benjamin Wilkins had een camera verstopt in de rookmelder in zijn slaapkamer en nam daarmee al zijn vrijpartijen op. Een ander verborgen cameraatje filmde de vrouwen ook nog eens in de badkamer.

Het systeem zat heel vernuftig in elkaar, de camera’s waren namelijk verbonden met een computer waar de video’s opgeslagen werden. De BBC-reporter brandde alles op dvd’s en dat is hem fataal geworden. Een van zijn vriendinnen vond de stapel met dvd’s en herkende daarop een ex van Wilkens.

De vondst deed de vrouw besluiten om contact met haar op te nemen. Vervolgens zijn ze samen naar de politie gestapt. Wilkens heeft toegegeven dat hij van vijf vrouwen opnames maakte zonder dat ze daarvan op de hoogte waren. Op de dvd’s die gevonden waren, stonden echter 15 verschillende vrouwen.

De Tiger Woods van Groot-Brittannië kreeg acht maanden cel en raakte zijn baan kwijt bij de radio. De rechter oordeelde over zijn daad dat het ‘gemeen, egoïstisch en een zware schending van het vertrouwen is dat de vrouwen in hem hadden’.

Lees ook:Jensen ‘in onderhandeling’ met radiostations
Lees ook:Ruud de Wild afgelopen 2,5 maand bedreigd
Lees ook:Giel Beelen krijgt rijontzegging van 20 maanden
Lees ook:RTV Rijnmond fan laat tattoo zetten van de zender
Lees ook:Vrouwelijke dj’s nemen Q-music over

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>