Giel Beelen krijgt rijontzegging van 20 maanden

Giel Beelen mag dan voor sommige radiomakers een voorbeeld zijn, maar op de weg is het gedrag van de deejay niet bepaald een voorbeeld te noemen. De ochtend-dj van 3FM raakte al een paar keer zijn rijbewijs kwijt na flinke snelheidsovertredingen en over de laatste fout heeft een rechter vandaag uitspraak gedaan: Giel Beelen is zijn roze papiertje lange tijd kwijt en hij moet een fikse boete betalen.

De kantonrechter in Utrecht heeft op 3 maart 2010 Giel Beelen een rijontzegging van twintig maanden opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk is.

Daarnaast kreeg de dj in totaal voor 2.430 euro aan geldboetes op vier snelheidsovertredingen.

Vier keer veertig te hard

In een tijdsbestek van twee maanden werd Beelen vier (!) keer door de politie aan de kant van de weg gezet omdat hij -weliswaar ‘s nachts- meer dan veertig kilometer te hard reed. Giel verdedigde zich tegeover de rechter met het verhaal dat hij zich toen in een labiele fase in zijn leven bevond. Hij had net een nieuwe relatie en wilde snel thuis zijn. Hij benadrukte dat het stil op de weg was en hij niemand in gevaar heeft gebracht.

Geen excuus

Dat excuus was voor de Officier van Justitie geen reden om een flinke straf op te leggen. De aanklager wees erop dat Giel Beelen de afgelopen jaren drie keer is veroordeeld tot rijontzeggingen voor te hard rijden. Iemand die zo vaak gewaarschuwd is en toch vier forse overtredingen maakt, verdient een ontzegging, stelde de aanklager.

De eis was twintig maanden onvoorwaardelijke rijontzegging waar de rechter uiteindelijk de helft voorwaardelijk van maakte, omdat Giel al anderhalf jaar geen bekeuringen meer heeft gekregen.

Op de fiets

Hoe Giel Beelen, die in Haarlem woont, de komende tijd naar zijn werk gaat is nog onbekend. Ten tijde van eerdere rijontzeggingen liet Beelen zich ‘s morgens in zijn eigen auto door studenten naar 3FM brengen en ging hij met de trein terug. En een keer was Beelen zo sportief om de fiets naar zijn werk te nemen.

ZIE OOK:
-
Nieuwe website voor ‘Giel’
- Rinse Blanksma nieuwe regisseur van Giel Beelen

Lees ook:Giel Beelen op rijvaardigheidscursus
Lees ook:Giel Beelen lachend het gerechtsgebouw uit
Lees ook:Giel Beelen presenteert ’40 Dagen Mét Sex’
Lees ook:Giel Beelen betrokken bij aanrijding op snelweg
Lees ook:Giel Beelen gaat één uur langer door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>