Blindenzender start met dagelijks programma

Met de opkomst van internet en breedbandaansluitingen heeft iedere doelgroep die je maar kunt bedenken een eigen radiozender. Een doelgroep waar ik niet zo snel aan zou denken, zijn blinden en slechtzienden. Maar ook die mensen worden bediend met een eigen zender: Oogpuntradio. Het internetstation dat sinds mei van dit jaar online is, wil een zender zijn van, voor en door blinde en slechtziende mensen. Oogpuntradio draait volledig op vrijwilligers en is deze week begonnen met een dagelijks actualiteitenprogramma.

Oogpuntradio wordt gemaakt vanuit het Belgische Gent en het internetstation is nog in de opbouwfase. De medewerkers zijn volop bezig met voorbereidingen voor onder meer nieuwe programma’s. Het doel van Oogpuntradio is om een echte meerwaarde te bieden ten opzichte van andere radiostations.

De eerste stap in de goede richting is dinsdag 1 september 2009 gezet. Op die dag is OogpuntRadio gestart met het dagelijks programma ‘OogpuntRadio Actueel’. De uitzending duurt twee uur en wordt doorlopend herhaald. Het nieuwe programma kent vaste rubrieken met onder meer nieuws en actualiteit waarin natuurlijk speciale aandacht is voor de doelgroep voor de zender. Verder is in ‘OogpuntRadio Actueel’ te horen wat andere radiozenders te bieden hebben en is er een hoorspel. In het weekend is er ruimte voor meer experimentele programma’s.

OogpuntRadio is beluisteren via de stream op de website. Het radiostation voor blinden en slechtzienden zoekt overigens nog steeds medewerkers die willen presenteren, achter de schermen aan de slag willen of interviews willen afnemen.

Lees ook:Zaterdag marathonuitzending Der Ballroom op Ohrfunk
Lees ook:Marathonuitzending op radiozender voor blinden
Lees ook:Geluid speelt belangrijke rol bij internetstation Ohrfunk
Lees ook:Radio Veronica stopt met Goed bij Kas (van Iersel)
Lees ook:Forum dicht na posts als ‘Radio 4 is al dom genoeg’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>