Vlaamse radio vrijdag in teken afscheid Yasmine

Direct na het overlijden van Michael Jackson pasten radiozenders wereldwijd hun programmering aan. In Vlaanderen is men The King Of Pop nog niet vergeten, maar daar valt een ander verlies te betreuren: Zangeres en presentatrice Yasmine (artiestennaam van Hilde Rens) stapte vorige week donderdag op 37-jarige leeftijd uit het leven. Haar dood ging als een schokgolf door Vlaanderen heen en daarom staat een groot aantal radiostations vrijdag 3 juli in het teken van haar afscheid. De plechtigheid voor Yasmine is via de radio te volgen.


Yasmine (Wikipedia) wordt vrijdagmiddag in Antwerpen gecremeerd en omdat haar dood zoveel mensen in België heeft geraakt, is door de familie besloten om de uitvaart voor iedereen open te stellen. De crematie begint rond 13:30 uur en fans kunnen de plechtigheid ter plaatse meekijken op een groot scherm. Ook de pers is welkom.

Het Vlaamse Radio 1 brengt vrijdagmiddag een verslag uit van de uitvaart en laat in het muziekprogramma ‘Volume 1′ artiesten aan het woord als Kris De Bruyne, Stef Kamil Carlens en Thé Lau. Verder wordt in dat programma een ode aan Yasmine gebracht door enkele nummers van haar te draaien en muziek van artiesten die haar geïnspireerd hebben.

Ook het publieke station Radio 2 staat 3 juli in het teken van het overlijden van Yasmine; in elk programma wordt een liedje van de overleden presentatrice/zangeres gedraaid. Daarnaast wordt er ‘s middags verslag gedaan van de uitvaartplechtigheid.

Hitstation MNM bracht gisteren al een eerbetoon aan Yasmine, maar ook vandaag staat de zender stil bij haar uitvaart.

De verslagen van de plechtigheid in Antwerpen zijn vrijdag vanaf 13:00 uur te volgen via de genoemde zenders.

Lees ook:Muzikale groeten aan Benny Neyman
Lees ook:André Hazes herdacht met speciale radioshow
Lees ook:Michael Jackson bestormt opnieuw de Top 40
Lees ook:Radio Fünf in het teken van Duitsland
Lees ook:Radio 4 doet het met Klara vanuit Brussel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vlaamse radio vrijdag in teken afscheid Yasmine

  1. claeys frank

    spijtig, dat niemand uit haar omgeving het zien
    aankomen heeft

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>