Wereldomroep werpt zich op als rampenzender

Blauwe bordjes met een witte rand en daarop een frequentie afgebeeld, je ziet ze overal langs de (snel)wegen staan. Die staan er niet om ongegenereerd reclame te maken voor Radio 1 of de regionale zender in buurt, maar dienen om automobilisten te wijzen op de frequenties van de officiële rampenzender indien er iets ernstigs aan de hand is. Dat betreft Nederland, maar hoe zit het internationaal gezien? Daar is het de Wereldomroep die zich opwerpt als calamiteitenzender.

 

Radio Nederland Wereldomroep werpt zich voortaan op als internationale calamiteitenzender voor Nederlanders in het buitenland. De omroep brengt dan naast het nieuws, service-informatie voor slachtoffers, gedupeerden en hun familieleden.

De ambitie van de omroep is om het publiek via speciale radio-uitzendingen, een aparte website en mobiele telefoons van praktische informatie en telefoonnummers te voorzien afkomstig van ambassades, consulaten, plaatselijke ziekenhuizen, luchtvaartmaatschappijen en reisverzekeringen. Op de televisiezender BVN zal een tekstbalk meelopen.

De service is bedoeld voor Nederlandse emigranten, expats en vakantiegangers die te maken krijgen met natuurrampen, grote ongelukken, terreuraanslagen of politieke omwentelingen. Naast het brengen van nieuws wil de omroep praktische vragen beantwoorden over onder meer vermiste personen en de mogelijkheden van reizen in het gebied. Hiervoor heeft de Wereldomroep een speciaal calamiteitenteam opgericht.

Zie ook:
- Online samenwerking NRC en Wereldomroep

Lees ook:Wereldomroep en NOS volgen advies onderzoek op
Lees ook:Wereldomroep en BVN calamiteitenzender Japan
Lees ook:Online samenwerking NRC en Wereldomroep
Lees ook:Wereldomroep moet meer samenwerken met de NOS
Lees ook:Raad voor Cultuur twijfelt over taak Wereldomroep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>