Wereldomroep en NOS volgen advies onderzoek op

Uit onderzoek van het ministerie van OCW, kwam vorig jaar naar voren dat de Wereldomroep minder energie kan steken in het achterhalen van algemeen Nederlands nieuws. Voor actualiteiten van Nederlandse bodem kunnen de redacteuren prima berichten blijven overnemen van de NOS en zich richten op service-informatie voor doelgroepen als vakantiegangers en expats. Beide omroepen gaan nu ook daadwerkelijk meer samenwerken.

In alle Nederlandstalige radio-uitzendingen van de Wereldomroep is vanaf 28 maart 2010 het NOS journaal te beluisteren. Na de bulletins volgt het actualiteitenblok ‘Nieuwslijn’ van de radiozender met specifiek nieuws voor Nederlandse emigranten, expats en vakantiegangers.

Daarnaast zal de NOS meer gebruik maken van de internationale expertise van de Wereldomroep. Hoofdredacteur Rik Rensen van de Wereldomroep: ”Zo maakt de NOS bij de verkiezingen in Suriname in mei gebruik van onze Caribische redactie.”

Lees ook:Wereldomroep moet meer samenwerken met de NOS
Lees ook:Wereldomroep werpt zich op als rampenzender
Lees ook:Wereldomroep en BVN calamiteitenzender Japan
Lees ook:Wereldomroep gaat bezuinigen en samenwerken
Lees ook:Online samenwerking NRC en Wereldomroep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>