Virgin Radio stopt digitaal radiostation

Eigenaar van Virgin Radio, de Scottish Media Group, heeft besloten om het digitale station Virgin Groove nog voor het eind van dit jaar te stoppen. Ook het nog te lanceren Virgin Radio Viva zal geen doorgang vinden. SMG geeft als reden van deze beslissingen dat het zich met Virgin weer wil gaan richten op de kernwaarden van de radiozender.

Alhoewel het merk Virgin sterk uiteenlopende diensten en producten aanbiedt (o.a. cola, vliegreizen, treinreizen, muziek, radio), staat Virgin Radio toch wel bekend om de nadruk op rock- en popmuziek.

Groove 

Het sluiten van het digitale kanaal Virgin Radio Groove past volgens de topman van Virgin Radio binnen het plan om zich met Virgin te concentreren op de kernwaarden van het merk. Groove is het enige station dat niet gebaseerd is op de kernwaarden van gitaarrock. Het lukt de zender dan ook niet om genoeg luisteraars aan zich te binden. De beslissing heeft daardoor ook meer te maken met het financiële plaatje van de zaak.

Viva

Gezien het magere succes van Virgin Radio Groove, durft SMG het niet aan om de lancering van Virgin Radio Viva begin volgend jaar door te zetten. Viva zou een zender worden voor "fun, young and fearless females" in de leeftijd van 15 tot 29 jaar, oftewel een zender voor meisjes/jonge vrouwen die graag feesten en die houden van het luisteren naar de laatste hits.

Xtreme & Classic Rock

Het beëindigen van Groove en het niet lanceren van Viva heeft volgens de topman van Virgin Radio geen gevolgen voor de andere digitale zenders. De stations Xtreme en Classic Rock doen het commercieel gezien beter en zullen dus gewoon blijven bestaan.

Zie ook:
- Geen haast bij verkoop van Virgin Radio
- Nieuwe voorzitter en programmaleider voor te koop staand Virgin
- SMG raakt Virgin Radio niet kwijt
- Richard Branson en Virgin Radio ontdekken Dubai

Lees ook:Record aantal digitale radio-ontvangers verkocht
Lees ook:Richard Branson en Virgin Radio ontdekken Dubai
Lees ook:SMG raakt Virgin Radio niet kwijt
Lees ook:Er lijkt een bieder te zijn voor Virgin Radio…
Lees ook:Geen haast bij verkoop van Virgin Radio

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Virgin Radio stopt digitaal radiostation

  1. Erwin

    Al ergens iets gelezen over Virgin Radio Frankrijk wanneer dit van start gaat? Europe2 zou omgeturned worden naar Virgin namelijk.

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    @ Erwin: Ik weet dat er een mediabedrijf is dat de rechten voor het gebruik van de naam Virgin Radio voor Frankrijk heeft gekocht. Het was idd de bedoeling dat Europe2 Virgin zou gaan heten, maar daarna heb ik er niets meer over gehoord…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>