Geen haast bij verkoop van Virgin Radio

De Scottish Media Group (SMG) is de eigenaar van de Britse tak van Virgin Radio. Het concern heeft het commerciële rock en roll radiostation al sinds april 2007 te koop staan, maar het heeft met nog geen enkele partij overeenstemming weten te bereiken over een definitieve verkoop. Je zou verwachten dat SMG de vraagprijs verlaagt om makkelijker van Virgin af te komen, maar SMG houdt voet bij stuk.

Het mediabedrijf wil hoe dan ook een goede prijs ontvangen voor de radiozender. Om financieel wat lucht te krijgen gaat SMG nieuwe aandelen uitgeven en wil daarmee 95,1 miljoen pond mee ophalen.

De opbrengsten uit de aandelenemissie gaat SMG gebruiken om haar schulden te verlagen en dat betekent dat de noodzaak om Virgin Radio (snel) te verkopen minder is geworden. De Schotse mediaonderneming kan Virgin nu dus behouden en wachten totdat het een beter bod ontvangt voor de radiozender.

Zodra Virgin Radio uiteindelijk wél verkocht wordt, dan zal de netto-opbrengst uit de verkoop teruggegeven worden aan de aandeel-houders.

Zie ook:
- Nieuwe voorzitter en programmaleider voor te koop staand Virgin
- SMG raakt Virgin Radio niet kwijt
- Richard Branson en Virgin Radio ontdekken Dubai

Lees ook:Er lijkt een bieder te zijn voor Virgin Radio…
Lees ook:Interesse voor het in de etalage staande Virgin Radio
Lees ook:Virgin Radio stopt digitaal radiostation
Lees ook:SMG raakt Virgin Radio niet kwijt
Lees ook:Nieuwe voorzitter en programmaleider voor te koop staand Virgin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>