NTR een week in het teken van waanzin

Het is de laatste week van februari. Reden voor de NTR om bij verschillende tv- en radioprogramma’s stil te staan bij het onderwerp ‘waanzin’. Heb je bijvoorbeeld wel eens stil gestaan wat hallucinerende middelen met onze geest doet? Of hoe verstandsverbijstering ontstaat? In deze laatste week van februari ga je deze onderwerpen voorbij horen komen op Radio 1 en Radio 5, en op televisie op Nederland 2. Daarnaast plaatst Wetenschap24 ook filmpjes op hun website over het thema ‘Waanzin’.

Een simpele verstandsverbijstering, of een roes van hallucinerende middelen. Wat verteld de wetenschap ons hierover?

Gisteren begon de ‘Week van de Waanzin’ op Radio 1 tijdens het programma ‘Pavlov’. Hierin was de stelling van psychiater en filosoof Damiaan Denys: Waanzin maakt onherroepelijk deel uit van de mens, en dus ook van de samenleving. De presentatie werd gedaan door Henk van Middelaar en Marcia Welman.

De rest van de week ziet er als volgt uit:

Zondag 24 februari, Labyrint (NTR/VPRO), 20.00 – 21.00 uur [Radio 1]
Labyrint zal deze uitzending in het teken staan van waanzin in de wetenschap. Presentatie door Pieter van der Wielen.

Woensdag 27 februari, Hoe?Zo! (NTR), 20.00 – 21.00 [Radio 5]
Rondom de snijtafel van het Anatomisch Theater in Museum Boerhaave ontleden een klinisch en forensisch psychiater, filosoof en historicus de gekte in al haar verschijningsvormen. De presentatie van Hoe?Zo! is in handen van Jeroen Dirks.

Op vrijdag 1 maart is er op Nederland 2, voor de tv-kijkers, het programma ‘De Halve Maan (16.10 – 17.00 uur). In dit programma gaat het over waarom migranten een hoger risico hebben om psychotisch te worden.

Lees ook:3FM een week lang in het teken van ’00s Request’
Lees ook:The Best Of… vijftig jaar popmuziek
Lees ook:Stembussen voor ‘Zeroes Request’ geopend
Lees ook:Muzikale groeten aan Benny Neyman
Lees ook:Update: Programmering van ‘het nieuwe Radio 1′

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>