Fons van Westerloo kandidaat voorzitter WNL

Hij begon lang geleden als reizende verslaggever voor de Avro, maar de meeste mensen zullen Fons van Westerloo kennen als de voormalige baas van SBS Broadcasting en RTL Nederland. Onder zijn leiding groeide SBS uit tot een groot mediabedrijf en werden de RTL-zenders geherprofileerd. Er ontbreekt echter nog één grote partij waar Van Westerloo niet de baas is geweest: de publieke omroep. De geruchten gaan nu dat de voormalig RTL-topman een belangrijke kandidaat is om voorzitter te worden van Wakker Nederland (WNL).


De nieuwe publieke omroep WNL is opgericht door De Telegraaf en behaalde voor de deadline van 1 april de drempel van 50.000 leden. Daarmee is voldaan aan de eerste voorwaarde om een aspirant-omroep te worden, maar de kansen dat WNL in het publieke bestel wordt opgenomen zijn vrij reëel. Misschien is het ook daarom wel dat de nieuwe omroep Fons van Westerloo, een man met een goede reputatie, als voorman wil hebben.

In reactie op de geruchten liet Van Westerloo weten dat het ‘nog niet’ juist is. “Ik zeg even niets in dit stadium.” Ik denk dan maar: een man met zoveel ervaring weet wanneer hij moet zwijgen.

UPDATE: Fons is kandidaat af. Hij is de voorzitter van Wakker Nederland geworden.

Lees ook:Wakker Nederland splitst zich duidelijk af van De Telegraaf
Lees ook:‘Radio 538 is de financiële redding van RTL’
Lees ook:Dominique Weesie verlaat GeenStijl voor Powned
Lees ook:Grote baas Radio 538 mogelijk vervangen
Lees ook:[Audio] Reacties op besluit EZ

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Fons van Westerloo kandidaat voorzitter WNL

  1. Pingback: Dominique Weesie verlaat GeenStijl voor Powned | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>