Wild gerucht: Gerard Ekdom naar Q-music

3FM-dj Gerard Ekdom stapt naar het verluidt over naar Q-music. Althans dat is het wilde gerucht dat Veronica Magazine deze week aan het papier toevertrouwt. De meest verkochte programmagids van Nederland heeft regelmatig interviews met radio-dj’s, maar deze week (nr. 19) blijft het bij een speculatie. In de rubriek ‘Hillywood’ brengt het Veronica Magazine nieuws en geruchten uit medialand en deze week zou het wilde gerucht zijn dat Gerard Ekdom op Q-music na Ruud de Wild de rest van de ochtenduren (09:00-12:00 uur) mag gaan vullen.


Ik citeer uit het Veronica Magazine: “Ekdom raakte met Arbeidsvitaminen een uur kwijt aan Giel Beelen, maar is tegenwoordig in de avonduren ook veel te horen op de publieke zender. Bij Q-music zijn na negenen nu Het Foute Uur en daarna tot 12:00 uur de relatief onbekende Tiemon Jacobs te beluisteren. Het radiostation zou naarstig op zoek zijn naar een bekend naam naast Ruud de Wild, Gijs Staverman en Jeroen van Inkel.”

Op zijn Twitter vraagt Gerard Ekdom zich af of het Veronica Magazine een roddelblad is geworden. Daarmee lijkt hij het af te doen als een wild gerucht, zoals de titel van het korte bericht ook luidt. Hoe dan ook, het Veronica Magazine lijkt slecht op de hoogte van de situatie in de radiowereld: Tussen 09:00 en 12:00 uur zit op Q-music namelijk niet de ‘relatief onbekende Tiemon Jacobs’ (juiste spelling is trouwens: Timon Jacobs), maar het is Gijs Staverman die het Foute Uur presenteert en daarna tussen tien en twaalf zijn eigen programma heeft.

Het magazine haalt ook nog even aan dat Gerard Ekdom een uur heeft moeten inleveren aan Giel Beelen. Wanneer hij daadwerkelijk zou overgaan naar Q-music dan komt daar weinig verandering in, want het Foute Uur presenteren bestaat uit twee korte talks, de rest is twee keer een half uur non-stop ‘foute’ muziek. Dan blijven daarna nog twee uren over die Ekdom helemaal zelf kan vullen. Evenveel als hij nu heeft op 3FM.

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat Gerard Ekdom zomaar overstapt naar Q. Bij 3FM heeft hij naast Arbeidsvitaminen alle ruimte om te freaken in ‘EkStra Weekend’ op de vrijdagavond en in de vroege zaterdagochtend tussen 04:00 en 07:00 uur met ‘Ekdom In De Nacht’. Maar ja… in de radiowereld blijft natuurlijk altijd van alles mogelijk.

Lees ook:Gerard Ekdom blijft bij 3FM
Lees ook:Foute 111 als jaarafsluiter op Q-music
Lees ook:Q-music knalt ontzettend Fout het jaar uit
Lees ook:Word co-host van Gijs Staverman
Lees ook:Q-music organiseert opnieuw het Foute Kerstbal

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Wild gerucht: Gerard Ekdom naar Q-music

  1. MBC

    Veronica Magazine heeft het bericht gewoon gehaald uit de “roddelrubriek” op radio.nl, daar heeft het bericht al een paar keer gestaan bij “Uit de wandelgangen”.

    Lijkt me vooral goedkope bladvulling.

      /   Reply  / 
    1. Jorn

      Klopt, en nu staat daar dat Q-music en Gerard Ekdom opnieuw met elkaar in gesprek zouden zijn. Bij VM hebben ze er nog een verhaaltje van geprobeerd te maken, maar met slechte research.

        /   Reply  / 
      1. Eddie

        Inderdaad, die Slijper van Radio.nl die lacht zich een ongeluk. Een roddel die hij op zaterdagavond na teveel biertjes verzint en op z’n site zet, wordt klakkeloos overgenomen voor Veronica. Slecht van het magazine dat zij dingen niet bij de betrokkenen checken en dat ze de programmering van Q niet controleren (die hebben natuurlijk op de site van Q gekeken in een week dat Timon voor Gijs inviel…)

          /   Reply  / 
  2. Tino

    Laat hem ver uit de buurt van Q blijven alsjeblieft.

      /   Reply  / 
  3. Hanno

    De enige denkbare reden zou kunnen zijn dat ie lots of money krijgt bij Q….Maar ik kan me het niet voorstellen eerlijk gezegd!

      /   Reply  / 
  4. JerOeen

    Zoals Iwan al zegt zit Gijs Staverman tussen 9.00 en 12.00! En bij Q zullen nooit het foute uur opgeven!!! Dat is veel en veel te polulair. ;)

      /   Reply  / 
  5. Jan

    Zoveel vrijheid als Gerard nu op 3FM heeft (welk programma hij presenteert), krijgt hij nergens. Dan neem je dat uurtje minder voor lief. Wellicht komt hem dat wel beter uit met twee kids. Dus Gerard lekker blijven zitten waar je zit!

      /   Reply  / 
  6. Max

    Oh, AUB Gerard, blijf bij 3FM!!! Daar horen nu eenmaal de beste DJ’s met de beste muziek… Giel kan toch ook niet zonder je…

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Gerard Ekdom blijft bij 3FM | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>