Wereldtournee Mooi Wark in één dag voor Serious Request

‘De reis om de wereld in tachtig dagen’, in de tijd dat het boek van Jules Verne uitkwam (1873) was een wereldtoernee in bijna drie maanden een heel ambitieus plan. De mannen van de band Mooi Wark (bekend van hun hit ‘In de blote kont’) zijn nog ambiteuzer, want zij gaan maandag de ‘wereld rond’ in één dag. Op 22 december gaat de band op wereldtournee en die tour duurt exact één dag. Onder de noemer ‘One Day World Tour’ zal Mooi Wark de volgende plekken aandoen: America, Engeland, Moskou, Denemarken, Polen en Bethlehem.

De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de 3FM-actie ‘Serious Request’ die dit jaar in het teken staat van mensen die op de vlucht zijn. Samen met het Rode Kruis wordt geprobeerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een betere en effectievere vluchtelingenhulp in de wereld. Mooi Wark wil deze actie graag steunen en wereldkundig maken. Daarom tourt de band op één en dezelfde dag langs verschillende landstreken en plaatsen om.

Het lijkt een onmogelijke opgave, maar wie een beetje topografisch onderlegd is weet dat de zes plaatsen gewoon in Nederland liggen! In sommige gehuchten staan slechts een paar huizen, maar dat mag de pret niet drukken. Het tourschema van de Mooi Wark ‘One Day World Tour’ ziet er als volgt uit:

09:00 uur - America (ligt in Limburg)
12:30 uur – Moscou (ligt bij Hoogeveen/Hollandscheveld)
14:00 uur – Engeland (ligt bij Dalfsen)
16:30 uur – Denemarken (ligt bij Slochteren)
18:00 uur – Polen (ligt bij Eemshaven/Spijk)

Polen staat onder voorbehoud op het schema, Mooi Wark moet immers ook nog naar Breda naar het Glazen Huis om het geld aan te bieden aan de 3FM-dj’s. Bethlehem (nabij Warffum), dat eerder ook op de planning stond, is komen te vervallen. Voor actuele tijden en eventuele wijzigingen, zie de site van Mooi Wark.

Mooi Wark zal op alle locaties een aantal nummers live spelen en daarbij proberen om geld in te zamelen. Daarnaast zullen de bandleden op iedere locatie een aantal exemplaren van hun dvd ‘Live in Paradiso’ per opbod veilen. De opbrengst van de wereldtournee komt ten goede van 3FM Serious Request. Ik zeg: Mooi Wark!

« Zie hier alles over 3FM Serious Request »

Lees ook:Mega kerstboom voor station Leiden brandt alleen op geld
Lees ook:Record: tussenstand Serious Request na dag 1: 102.360 euro!
Lees ook:Rigby’s ‘One Song’ is 3FM Serious Request themasong
Lees ook:Het Goede Doel schrijft Tour de Francelied 2009
Lees ook:Johannes Passion live vanuit Concertgebouw op Radio 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>