Het Goede Doel schrijft Tour de Francelied 2009

Op verzoek van Radio 1 hebben Henk Westbroek en Henk Temming het ‘Radio Tour de France lied 2009′ geschreven, het lied is getiteld ‘Erop en Erover’ en is inmiddels op single uitgekomen. Het Goede Doel treedt hiermee in de voetsporen van de Limburgse band Rowwen Heze, die vorig jaar het lied ‘Nar Boave’ schreef. Henk en Henk zijn zelf verrast over het resultaat, maar belangrijker nog, ook Radio 1 heeft het gevoel dat dit wel eens een ‘klassieker’ zou kunnen worden.


De Tour de France van 2009 is zaterdag in Monaco van start gegaan met een tijdrit. De komende drie weken gaat de Ronde van Frankrijk nog door en al die tijd doet Radio 1 onder de noemer ‘NOS Radio Tour de France‘ uitgebreid verslag van het wielerevenement. In de uitzendingen zal het Tour-nummer van Het Goede Doel uiteraard regelmatig te horen zijn.

Tijdens de Tour de France is op Radio 1 Iedere ochtend tussen 08:30 en 09:00 uur een vooruitblik op de dag te horen met ‘De Tour Ontwaakt’. In NOS Radio Tour de France wordt iedere middag tijdens de tocht live het etappeverslag uitgezonden. Gio Lippens en wielrenner Aart Vierhouten verzorgen dan het commentaar. Tot slot is er van 22:00 tot 23:00 uur ‘De Avondetappe’ met een terugblik op de rit van die dag.

Zie ook:
- NOS Radio Tour de France ook dit jaar on air

Lees ook:Tour de France 2010 live op Radio 1
Lees ook:Tour de Studiovloer voor echte fietsfanaten
Lees ook:2,3 Miljoen luisteraars voor Radio Tour de France
Lees ook:Radio 1 trekt 2,1 miljoen luisteraars tijdens Tour de France
Lees ook:Gold tourt mee van Bretagne naar Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>