Meer duidelijkheid over voice-over Boulevard

Kas van IerselSinds de start van RTL Boulevard in 2001 is voormalig radio-dj Kas van Iersel dé stem van het programma. Op een paar vakantiedagen na verzorgde Van Iersel elke dag de voice-over van het tv-programma. Tot aan de start van het seizoen najaar 2008, toen hoorden we opeens Jeroen Kijk in de Vegte.

Update: RTL moet Kas van Iersel terug in dienst nemen

De side-kick bij Ruud de Wild op Q-music nam de honneurs waar van de afwezige Kas van Iersel. Tegenover Radioactive liet Kijk in de Vegte weten dat RTL hem gevraagd had om het werk van Kas waar te nemen, maar dat het onbekend was voor welke termijn. RTL wilde niet laten weten wat de reden van Kas zijn afwezigheid was.

Contract

Het is inmiddels wel duidelijk geworden dat Kas van Iersel overhoop ligt met RTL over zijn arbeidscontract. Wat is er aan de hand? In 2003 moest Van Iersel al eens vier maanden lang op zijn salaris wachten en vorig jaar duurde het zelfs een half jaar voordat zijn loon over werd gemaakt. Ondertussen moest hij wel gewoon op komen dagen bij RTL voor het voice-overwerk bij Boulevard.

Voordat Kas aan het nieuwe seizoen bij Boulevard begon, heeft hij bij RTL aangegeven eerst een contract te willen zien voordat hij weer aan het werk zou gaan. "Dit jaar heb ik gezegd we moeten het goed regelen. Er moet een contract zijn, dan ben ik er gewoon. Daar heb ik vanaf april op gehamerd. Maar toen Boulevard begon, was er geen contract. Dus ben ik niet verschenen", aldus Kas van Iersel.

Geen contract

Volgens RTL-directeur Erland Galjaard is er een heel traject aan vooraf gegaan: "Toen Kas van Iersel zei als er geen contract is dan kom ik niet, hebben wij hem gezegd dat dat het domste was wat hij kon doen."

RTL heeft geprobeerd op tijd een contract te hebben, maar dat was op die eerste dag van het nieuwe seizoen niet mogelijk. Kas is toen niet op komen dagen, terwijl er toen al wel een contract toegezegd was. De dag erop besloot Van Iersel wél zijn gezicht te laten zien, maar toen was het te laat voor RTL. "Het is onvergeeflijk om een heel team te laten zitten." aldus Erland Galjaard.

Rechter

RTL reageerde op het wegblijven van Kas met ontslag. Daarmee is de stem van RTL Boulevard het niet eens en dus stapt Van Iersel naar de rechter. Hij eist zijn achterstallige salaris op en wil zijn baan terug, of een schadevergoeding.

Kas van Iersel zit zonder zijn werk voor RTL niet helemaal werkloos thuis, want sinds eind april 2008 is hij de mannelijke stem (ook wel station-voice genoemd) van Sky Radio.

Oja, nog een leuk weetje: Kas van Iersel verdiende 8.650,55 euro per maand voor de Boulevard-klus.

Zie ook:
- Jeroen Kijk in de Vegte voice-over bij Boulevard Radioactive.blog.nl
- Kas van Iersel nieuwe station voice van Sky Radio Radioactive.blog.nl
- Arbeidsconflict RTL en Van Iersel loopt verder op Zappen.blog.nl

Lees ook:Jeroen Kijk in de Vegte blijft voice-over Boulevard
Lees ook:RTL moet Kas van Iersel terug in dienst nemen
Lees ook:Jeroen Kijk in de Vegte voice-over bij Boulevard
Lees ook:Eerste belangrijke klus voor Sky-stem Kas is ‘X Factor’
Lees ook:Kas van Iersel voice-over bij candid camera programma SBS

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Meer duidelijkheid over voice-over Boulevard

  1. eric

    Succes Kas, pak ze maar aan!

      /   Reply  / 
  2. Jan

    “RTL heeft geprobeerd op tijd een contract te hebben, maar dat was op die eerste dag van het nieuwe seizoen niet mogelijk” Ze hebben daar verdorie 5 jaar de tijd voor gehad!!! RTL had duidelijk niet verwacht dat Kas voet bij stuk zou houden. Ik hoop dat gezien de historie, de rechter de kant kiest van Kas. Anders geef je een vrijbrief voor zulke werkgevers! Succes Kas!

      /   Reply  / 
  3. Jorn

    Je vraagt je bijna af of er niet meer aan de hand is, of dat RTL van Kas af wil. In RTL Boulevard vandaag een stukje over de rechtzaak. Kas van Iersel was zichtbaar aangeslagen door de energie die het kort geding hem kost.

    RTL zegt dat hij het hele team in de steek heeft gelaten. Maar ze wisten dat hij weg zou blijven wanneer er geen contract zou zijn. Vreemd trouwens dat er die dag daarna wél een contract was en dat hij direct ook niet meer welkom was (na dat ene incident)…

      /   Reply  / 
  4. Robin

    Hebben jullie je wel eens afgevraagd waarom Kas zijn lunchprogramma op Veronica is kwijtgeraakt? Dat was echt niet alleen omdat ‘uit onderzoek bleek dat de luisteraars meer muziek wilden’

      /   Reply  / 
  5. Jorn

    @Robin: Nee eigenlijk nooit bij stil gestaan… Wat denk jij dat de reden was?

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Terugblik op 2008 met Jeroen Kijk in de Vegte | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>