John de Mol daagt RTL voor het gerecht om deal Radio 538

John de MolIs hij een geldwolf of wil hij waar voor zijn geld? Mediatycoon John de Mol kocht zich vorig jaar in in RTL met een deal waarbij hij zijn tv-zender Tien en radiozender Radio 538 overdeed aan RTL Nederland. Daarvoor kreeg De Mol een belang van 26,3% in RTL, maar hij voelt zich nu enigszins in de aap gelogeerd.

Het belang dat John de Mol kreeg in RTL Nederland, bleek kort na de deal minder waard dan verwacht; RTL presenteerde tegenvallende bedrijfsresultaten. "Als die eerder bekend waren geweest, dan was er een deal op andere voorwaarden gesloten", liet een woordvoerder van De Mol weten. John de Mol eist nu via de rechter compensatie voor de waardevermindering van zijn aandeel in RTL.

De Mols bedrijf Talpa en RTL Nederland hebben een jaar lang gesproken over de afwikkeling van de deal, maar ze zijn er niet uitgekomen. Volgens RTL heeft het bedrijf correcte informatie verstrekt aan Talpa, maar De Mol is een andere mening toegedaan en dat heeft hem doen besluiten om de gang naar de rechter te maken.

Een snelle oplossing van deze zaak kunnen we niet verwachten, want de uitspraak van de rechter komt naar verwachting pas volgend jaar. Het inlijven van Radio 538 door RTL heeft laatstgenoemde overigens géén windeieren gelegd, zo bleek al eerder uit deze en deze berichten over de winstcijfers van RTL.

Zie ook:
- RTL boekt forse winstgroei dankzij Radio 538
- Overname Radio 538 blijkt gouden greep voor RTL
- Ruud de Wild over 538 en John de Mol

Lees ook:Talpa verkoopt aandelen RTL in ruil voor Radio 538, Radio 10 Gold en SLAM!FM
Lees ook:Geruchten sterker: ‘Radio 538 naar RTL Nederland’
Lees ook:Weer aanwijzing van deal tussen RTL en Talpa
Lees ook:Alleen financieel motief voor belang De Mol in SBS?
Lees ook:Geruchtenstroom over Talpa blijft doorgaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>