Alleen financieel motief voor belang De Mol in SBS?

Talpa)Mediaondernemer John de Mol bouwt via zijn investeringsmaatschappij Cyrte een belang op in Telegraaf Media Groep (TMG), zo heeft woordvoerder Thomas Notermans bevestigd aan het ANP. Dat voedt specualties over een mogelijke deal met SBS in plaats van met RTL. De woordvoerder van De Mol haastte zich te zeggen dat beleggingen van Cyrte "altijd financieel gedreven" zijn, "dus deze ook". Wat natuurlijk ook best zou kunnen.

Toch werd het TMG-aandeel door dit nieuws een stuk populairder. Het steeg bijna 6 procent in waarde en kwam rond vijf uur vanmiddag uit op 25 euro. Het Telegraafconcern heeft zoals bekend een belang in SBS Broadcasting (eigenaar van drie tv-zenders en Caz!), maar ook in de drie radiozenders van Sky Radio Group.

SBS

Drie analisten spreken in De Financiële Telegraaf het vermoeden uit dat De Mol een stem wil bij een eventuele verkoop van SBS Nederland. TMG bezit een vijfde van de aandelen hierin. De twee maatschappijen met een meerderheidsbelang, KKR en Permira, willen het mediaconcern samenvoegen met de Duitse betaalzender ProSiebenSat.1.

Zie ook:
Geruchtenstroom over Talpa blijft doorgaan

Lees ook:Telegraaf wil Sky Radio Group geheel overnemen
Lees ook:Sky Radio geraakt door slechte advertentiemarkt
Lees ook:Verkoop Sky Radio Hessen door TMG aan Duitsers
Lees ook:Groot verlies voor moederbedrijf Sky Radio Group
Lees ook:Deense Sky Radio-frequenties niet naar Talpa en SBS

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Alleen financieel motief voor belang De Mol in SBS?

  1. ruud

    Ik dacht dat er gelieerdheids regels waren voor de FM-frequenties.
    Als TMG in SBS zit en in Sky, zijn Caz! en Sky dus gelieerd. Dus zijn 2 ongecausuleerde FM-kavels gelieerd, en dat mag niet.
    Nu John de Mol ook in TMG zit is er een verband tussen Radio 538, Caz! en Sky Radio, maar liefst 3 (van de 4) ongeclausuleerde (vrije) FM-kavels gelieerd. (Nog even los van de verbanden die er zouden kunnen zijn tussen 538 en Q-music.)
    Hoe zit dat?
    ruud

      /   Reply  / 
  2. Thomas

    Onderwerp voor journalistieke research die ik binnenkort maar eens moet verrichten :-) .

      /   Reply  / 
  3. Jasper

    Nou, reken er maar op dat dat allemaal keurig geregeld is middels een enorme stapel BVtjes en holdings.

      /   Reply  / 
  4. ruud

    Een stapeltje BV’s en Holdings helpt niet, je moet ze allemaal melden bij OC&W en de verbanden – aandeelhouders, zeggenschap en dergelijke, aangeven.
    ruud

      /   Reply  / 
  5. Jasper

    Nou ja, dan zijn 538, R10G, Sky, Veronica en Caz inmiddels aan mekaar verbonden. En dan laat ik ClassicFM, Kink en Juize nog buiten beschouwing.

    Volgens mij verbiedt de wet volgens mij niet dat iemand aandelen heeft in meerdere stations. Dat zou al te gek zijn namelijk. Dan zou je als simpele ziel geen aandelen in zeg Sky en PCM mogen hebben.

      /   Reply  / 
  6. ruud

    Je mag aandelen en belangen hebben in de duvel en z’n oude moer, echter voor radio-frequenties geldt dat de vergunninghouder niet gelieerd mag zijn aan een andere vergunninghouder die ook een zelfde (geclausuleerd/ongecausuleerd) kavel heeft. Alleen de combinatie gecl. – ongecl is toegestaan; hetzelfde als ware het 1 bedrijf.
    Dergelijk regels gelden ook voor Regio-omroepen, maar niet voor MG.

      /   Reply  / 
  7. Erik Hendriksen

    Alleen jammer dat hij nu de boel heeft verkocht om zo sommige programma’s nog op de buis te houden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>