Radio Rembrandt prijst Nick & Simon

In 1642 schilderde Rembrandt van Rijn zijn grootste en bekendste werk: De Nachtwacht. Tegenwoordig bestaat er een radiozender die de naam van de schilder gebruikt voor het uitzenden van Nederlandse muziek, namelijk Radio Rembrandt. Ieder jaar reikt de zender een Originele Rembrandt uit en vorig jaar viel het Volendamse zangduo Nick & Simon in de prijzen. En dit jaar?

In samenwerking met de Stichting Nederlandse Muziek kent Radio Rembrandt de prijs, een Rembrandt (geen echte natuurlijk), toe aan een album dat zich onderscheidt door oorspronkelijke Nederlandse teksten en composities. 

Vorig jaar ontvingen Nick & Simon al een Originele Rembrandt voor hun debuutalbum. Dit jaar hebben ze voor hun nieuwe album Vandaag opnieuw de prijs gewonnen. De prijzenkast in Volendam raakt aardig gevuld, want eerder won Jan Smit al een Rembrandt en ook de Volendamse formatie 3js mocht dit jaar de prijs in ontvangst nemen.

Het is overigens geen prijs die aan slechts één iemand per jaar wordt toegekend. Gewoon een aantal Nederlandse albums wordt bekroond met een Originele Rembrandt. Zo wonnen Thomas Berge en Wouter Hamel eerder dit jaar al de prijs.

In de NL Top 20 van zondag 25 november is te horen hoe aan de winnende artiesten bekend werd gemaakt dat ze de prijs gewonnen hebben. Fred Siebelink (de man met de mooiste website ooit) presenteert het programma van 12:00 tot 14:00 uur op Radio Rembrandt.

Lees ook:Nick & Simon op nummer 1 in de Hollandse 100 van RadioNL
Lees ook:Ook 100% NL Awards voor Ilse deLange, Nick & Simon en Wesley Klein
Lees ook:Nick en Simon stemmen brengen eerste stem uit op Sky Radio Christmas Top 50
Lees ook:Winnaars 100% NL Awards bekend!
Lees ook:Nominaties 100%NL Awards 2014 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>