Woensdag gehak-dag bij RabRadio

Jumpstyle geniet al ruim een jaar lang grote populariteit in Nederland. In de jaren 90 was hakken -onder een bepaalde groep mensen- een erg geliefde dans. 3FM-DJ Paul Rabbering steekt zijn voorliefde voor hakmuziek niet onder stoelen of banken. Daarom presenteert Rabbering in de week van de 90s Request op 3FM voor de vierde keer de 'Woensdag Hakkudag'. En dit jaar opnieuw met een bijzondere gast.

In de voorgaande jaren waren op HAKKÛH!-dag onder andere Charly Lownoise, The Party Animals en Duncan Stutterheim te gast bij Paul Rabbering. Vandaag komt hét happy hardcore icoon DJ Paul Elstak langs. Elstak scoorde in de 1995 en 1996 hardcorehits met Luv U More, Rainbow In The Sky en The Promised Land.

Ik moet even een jeugdzonde bekennen, ik heb zelf nog een cd met daarop muziek van DJ Paul Elstak. Maar een goed excuus: het nummer staat op een verzamelalbum. Elstak is trouwens geen artiestennaam, het een echt bestaande achternaam. Vorige week ging Paul Rabbering in zijn programma RabRadio op zoek naar iemand anders die ook Paul Elstak heet. In de uitzending kwam iemand die een neef was van Paul Elstak (niet de DJ). Vandaag dus op 3FM de échte Paul Elstak. Dat wordt ouderwets hakkûh!

Lees ook:Radioactive headlines week 41
Lees ook:Paniek! Computer 3FM crasht tijdens RabRadio (audio)
Lees ook:Ruud’s Hakkuh Hits nu te koop
Lees ook:Paul Rabbering wil nog wel een tv-programma maken
Lees ook:Half uur happy hardcore op helft Serious Request

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Woensdag gehak-dag bij RabRadio

  1. Jasper

    Ik snap niet waar de schaamte over pleurohouse vandaan komt. Typisch Nederlands weer. Hebben we eens een duidelijke invloed op de internationale muziek, schamen we ons er voor.

    Een groot gedeelte van die muziek is geweldig, en typerend voor de muziekscene van het moment. Als je de grote jongens van nu gaat vragen door wie ze zijn beïnvloed, zullen ze allemaal de ouwe hakkers noemen.

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Nou Jasper, de gabbers waren vaak niet de ‘slimste’ figuren. Ik zou niet geassocieerd willen worden met de gabbers.

    Ik schaam me er trouwens niet voor dat ik enigszins kan jumpen en dat ik de muziek ook kan waarderen. Al komt de jumpmuziek van oorsprong niet uit Nederland, we hebben toch wel wat richtinggevende figuren als Jeckyll & Hyde, DJ Porny, Patrick Jumpen.

      /   Reply  / 
  3. Jasper

    Het is toch raar dat mensen zich wel zorgen maken over de associatie met die domme gabbers. En wees eerlijk, het gaat niet om het domme, maar om het extreem-rechtse karakter. Niemand maakt zich namelijk zorgen over de associatie met de rnb scene, die toch vooral bevolkt wordt door (voormalig) drugsdealers, moordenaars en verkrachters. Dan wordt gezegd dat het ‘om de muziek gaat’. En da’s onzin wat iedere rapper is trots op zijn strafblad annex street creds.

    Ik heb dat altijd raar gevonden want veel rapmuziek spreekt expliciet over drugs, moorden en verkrachtingen, terwijl ik de (populaire) gabbermuziek nog nooit heb kunnen betrappen op een extreem-rechtse tekst. Het is uberhaupt lastig om tekst te vinden in veel van die liedjes.

      /   Reply  / 
  4. Jorn

    :) Hehe, verder dan “Have you ever been mellow, have you ever tried” komen ze niet nee.

      /   Reply  / 
  5. Jasper

    I want to be a hippy, I want to get stoned!

    Erg rechts ;-)

      /   Reply  / 
  6. durst

    haha ja woensdag hakku dag is echt geniaal. zouden jullie mischien ook een keer : SUPERgabber willen draaien? of peppie en kokkie?

    gr. Bram

      /   Reply  / 
  7. alek vidakovic

    gistren vaas happy hardcoer bij paul rabbring op 3fm
    woensdag hakku daag was die nummer muziek gredraait
    dj paul rabbring je ben suppercool

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>