Nee hè, niet weer!

De weken vol met actie bij Veronica zijn voorbij en dus gooit het station even een herhaling de ether in. Vanaf vandaag (08/10) zendt Radio Veronica de 90's Top 590 uit, de lijst die begin 2007 al te horen was. Oja, weet je waar Radio 3FM de hele week mee in het teken staat?

De jaren 90. Sinds afgelopen vrijdag is op 3FM de 90s Request te horen. Of het toeval is of niet, Veronica en 3FM kennen deze week dus hetzelfde thema, al is 3FM (met opzet?) eerder begonnen.

Zo'n lijstje bij Veronica is leuk, maar hebben we niet al genoeg lijstjes gehoord? En kom op, het is een herhaling van eerder dit jaar. Op één stond U2 met One, op de tweede plek Guns N' Roses met November Rain, en de derde plek was voor Faithless met God Is A DJ. Bij Veronica maken die lijstjes eigenlijk geen verschil in geluid, want normaal hoor je diezelfde platen ook wekelijks langskomen, alleen dan niet in een door de luisteraar gekozen volgorde.

Lees ook:Veronica’s 90′s Top 590 in de herhaling
Lees ook:Veronica’s 90′s Top 590 telt af naar November Rain
Lees ook:Radio Veronica-luisteraars vinden ‘November Rain’ van Guns N’Roses populairste hit van de ’90s
Lees ook:Top 1000 allertijden morgen van start op Radio Veronica
Lees ook:Veronica 90′s Top 590 vult laatste dagen van 2009

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nee hè, niet weer!

  1. Jasper

    En waarom denk je dat zo’n top 590 in een door de luisteraar uitgekozen volgorde staat?

      /   Reply  / 
  2. Erwin

    Tja, helemaal mee eens. Bij Veronica zijn ze lijstjesgeil, ‘omdat de luisteraar het wil’. Dat zal dan wel weer uit onderzoek zijn gebleken, bla bla…
    Alleen slaan ze een beetje door daarin, luisteraars zijn niet gek, die horen dat ook.

      /   Reply  / 
  3. bart

    Wie kent kersthits.nl nog van vorig jaar? Ik was groot fan hiervan n ben benieuwd of het weer terug komt! Vorig jaar begon het half oktober op radio digitaal.

      /   Reply  / 
  4. Jorn

    @Jasper: Ik denk om de luisteraar er meer bij te betrekken. “Oh ja, daar heb ik op gestemd (in januari), even luisteren of ie er tussentaat”.

    @bart: Ik weet niet of Radio Digitaal weer met een kerstzender komt. Het lijkt me niet zo’n grote moeite om dat (opnieuw) op te zetten. Heb je trouwens zin om al in oktober naar kerstmuziek te luisteren?

      /   Reply  / 
  5. Jasper

    @ Jorn: dat bedoel ik niet. Ik bedoel dat het maar zelden voor komt dat die lange lijstjes echt in de volgorde staan die door de luisteraar bepaald wordt. En zeker in een tijd waarin vrijwel alle lijstjes samengesteld worden uit een lijst met “suggesties” dat amper langer is dan de lijst, is er weinig spannends meer aan hoor.

      /   Reply  / 
  6. Jorn

    @Jasper: Denk je dat de Top590 van Veronica dan wél echt helemaal door de luisteraar is samengesteld (afgezien van het feit dat men moet kiezen uit een aantal platen)?

      /   Reply  / 
  7. Jasper

    @ Jorn: Nee, natuurlijk niet. Jij zei dat. Ik ging daar tegen in. Al die lijstjes worden gewoon door de muziekpolitie samengesteld. Weliswaar aan de hand van de stemmen van de luisteraars, maar voor de rest gewoon aan de hand van het format van het station. Anders gezegd: in geen enkel lijstje zullen ooit 3 platen van dezelfde artiest na mekaar komen. Die worden keurig uit mekaar gehaald. Ook zorgt de redactie er keurig voor dat de volgorde gevarieerd blijft. Dus niet een plaat van ACDC, Metallica en Nirvana achter mekaar (behalve misschien in een rocklijstje).

      /   Reply  / 
  8. Jorn

    Okay nu is het me duidelijk :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>