Radio Veronica-luisteraars vinden ‘November Rain’ van Guns N’Roses populairste hit van de ’90s

Radio Veronica staat de komende week volop in het teken van de jaren ’90. Van aanstaande maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei is op de zender de ‘90’s Top 590 editie 2011 te horen. Komende week draait het station dus uitsluitend de beste platen uit de jaren ’90, gekozen door de luisteraars zelf. ‘November Rain’ van Guns N’ Roses is dit jaar, net zoals vorig jaar, de absolute nummer 1 voor de luisteraars van Radio Veronica.

Uit het aantal stemmen dat voor de 90’s lijst binnen is gekomen blijkt dat de jaren 90 nog steeds erg populair zijn onder de luisteraars van Radio Veronica. Bart van Leeuwen geeft aanstaande maandag 23 mei om 9.00 uur het startsein voor de 90’s lijst in zijn programma ‘Goud van Oud’. Van ‘The Power’ van Snap, via ‘Enter Sandman’ van Metallica en ‘Gangsta’s Paradise’ van Coolio tot ‘Dromen zijn Bedrog’ van Marco Borsato: ze komen allemaal voorbij in de 90’s lijst van Radio Veronica.

De meeste noteringen in deze 2011 editie van de 90’s lijst komt op naam van Phil Collins te staan. Solo staat hij 10 maal in de lijst, samen met Genesis komt hij 5 keer voorbij. De technohouse blijkt ook bij de Radio Veronica luisteraars nog een populair muziekgenre: hoogste binnenkomer is DJ Paul Elstak met ‘Luv U More’. De snelste stijger is ‘I Wanna Be A Hippy’ van Technohead. Van eigen bodem zijn de mannen van Golden Earring de meest populaire 90’s band: zij staan 7 maal in de lijst genoteerd. 2 Unlimited staat met ‘No Limit’ als echte 90’s act in de top 10 van de lijst.

De top 5 van de 90’s Top 590 editie 2011:
1 Guns N’ Roses – November Rain
2 Bryan Adams – Summer of 69 (vorig jaar op nummer 10!)
3 U2 – One
4 AC/DC – Thunderstruck (vorig jaar op nummer 13!)
5 Bruce Springsteen – Streets of Philadelphia

Lees ook:Veronica’s 90′s Top 590 telt af naar November Rain
Lees ook:Stembussen voor Veronica’s Top 590 open
Lees ook:Radio Veronica gestart met de Top 1000 Allertijden
Lees ook:Veronica’s 90′s Top 590 in de herhaling
Lees ook:Veronica’s Top 590 editie 2009 van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>