KX Radio uiterlijk 1 november op de kabel

Goed nieuws voor muziekliefhebbers. Het internet radiostation KX Radio wordt uiterlijk 1 november opgenomen in diverse digitale pakketten. Dat heeft het station van 3FM DJ Rob Stenders toegezegd gekregen van diverse kabelmaatschappijen. In een bericht aan de luisteraars laat KX weten dat Delta Kabel en UPC waarschijnlijk de eersten zijn die het station zullen doorgeven.

Dat is een mooie stap vooruit in de expansie van KX Radio. Het station begint ook steeds meer vorm te krijgen nu er een tijd geleden gestart is met nieuwsuitzendingen. En om de kosten van het station te kunnen bekostigen, zijn er sindskort ook commercials te horen op KX. Luisteraars hoeven zich geen zorgen te maken, want zo zegt KX Radio: "We sparen niet voor dure auto's, snoepreisjes of dikke gouden horloges, maar voor een gezonde toekomst van jullie en onze zender". Klinkt goed! Net als het radiostation zelf trouwens!

Zie ook:
- KX Radio start doorgifte via digitale kabel

Lees ook:KX Radio start doorgifte via digitale kabel
Lees ook:OZ Radio blijft bestaan
Lees ook:Moeder Rob Stenders kan haar zoon nu ook digitaal horen
Lees ook:100% NL start een eigen tv-station: 100% NL TV
Lees ook:Stekker uit kinderzender Radio BemBem

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “KX Radio uiterlijk 1 november op de kabel

  1. Erwin

    Kijk aan, dat is nieuws maar heb al begrepen dat het komende maand al gaat gebeuren voor KX. Wellicht 2 oktober al als ook Het Gesprek toegevoegd gaat worden bij UPC Digital.

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Helemaal super! Misschien dat ze in hun berichtgeving het zekere voor het onzekere nemen… En ze zeggen ook “uiterlijk 1 november” ;)

      /   Reply  / 
  3. Erwin

    Wellicht dat men bedoeld, uiterlijk november op alle digitale kabelnetten. Omdat er ook bij staat dat UPC een van de eerste zal zijn.

      /   Reply  / 
  4. Jasper

    Vraagje voor Jorn (en andere mediaschrijvers):
    Waarom schrijf je nu “3fm DJ Rob Stenders”?
    Waarom niet gewoon “Rob Stenders”, of “KX en 3fm DJ RS”? Zeker in dit geval is het wat raar omdat het helemaal niet over 3fm gaat, en Rob ook DJ op KX is.

    Ik vraag het omdat het vaker voorkomt dat dergelijke bijvoegingen gewoon niet kloppen, of onvolledig zijn. Bij Stenders is het een gevalletje onvolledig. “3fm DJ Michiel Veenstra” klopt wel, omdat Michiel buiten 3fm geen noemenswaardige activiteiten heeft. “538 DJ Froukje de Both” is zelfs complete onzin. Allereerst schuift mevrouw niet, en ten tweede is ze vooral bekende NLer, die ook nog wat presenteert op tv en wat bij beunt bij de radio.

    En dan nog ff on topic: Goed voor KX, al denk ik dat hun kracht vooral in het podcasten gaat liggen. Dat staat namelijk toe dat je je favoriete programma kunt afluisteren wanneer jij wil. De zender als geheel is te apart om echt lekker in het gehoor te liggen en een groot publiek aan te spreken.

      /   Reply  / 
  5. Erwin

    Ik denk niet zozeer dat de toekomst zozeer bij het podcasten alleen ligt voor KX. Het is een leuke en makkelijke bijkomstigheid maar daar blijft het ook bij. Ik denk dat KX zich vooral moet inzetten voor goede distributie en ik denk dat mobiele internetradio dat gaat worden.

      /   Reply  / 
  6. Jorn

    Antwoord voor Jasper (en andere geïnteresseerden):

    Ik schrijf ’3FM DJ Rob Stenders’ omdat hij in de eerste plaats werkzaam is bij Radio 3FM en daar ook voor betaald wordt. Dat is zijn baan. Met de toevoeging ’3FM’ wil ik benadrukken dat Stenders zó veel van muziek houdt, dat hij naast zijn werk alle vrije tijd in zijn internetstation stopt.

    Tevens wilde ik voor de mensen die het nog niet wisten, benadrukken dat Rob Stenders (mijn radioheld) weer in de ether te horen is, op 3FM.

      /   Reply  / 
  7. Hennie

    Beste, Wanneer gaan we de muziek van ZeikerdsZingenZachter op het internet horen?
    De band staat op nr. 15 van de top 100 van Ongekend Talent! Waarom horen we hen niet? Deze band staat voor vrijheid van meningsuiting, maar mag niet gehoord worden?
    Ik zou het erg leuk vinden hun nummers bij jullie te horen te krijgen… want een mening verdient een stem.

      /   Reply  / 
  8. Jorn

    @ Hennie: Ik had nog nooit van de ZeikersZingenZachter gehoord. Misschien moet je je verzoek richten aan de muzieksamenstellers van webradiostations. Wie weet of de ZZZ straks ook op internet te horen zijn!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>