Stekker uit kinderzender Radio BemBem

De geruchten gingen al langer dat Radio BemBem zou stoppen en nu heeft Q-music woensdag bekend gemaakt dat ze ook daadwerkelijk de stekker uit de kinderradiozender trekt. BemBem, de kidsradio die in december 2005 werd opgericht, zal vanaf 1 maart 2009 niet meer online of via de kabel te beluisteren zijn. Radio BemBem was gestart als online radioproject, met de hoop om later als volwaardig radiostation via de digitale ether overal ontvangen te kunnen worden.

 


Drie jaar later heeft de overheid echter nog steeds geen plannen om de ether te digitaliseren. Volgens eigenaar Q-music is het ‘als radiostation niet mogelijk om te overleven als je enkel via de kabel of online te beluisteren bent’. Daarom gaat BemBem eind februari offline.

De merknaam Radio BemBem blijft wel behouden zodat het radiostation makkelijk kan herstarten in het geval dat er nieuwe digitale mogelijkheden ontstaan. De stopzetting heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid, want alle medewerkers blijven werkzaam binnen Q-music.

Lees ook:Q-music’s Vlaamse kinderradio BemBem wordt 1 jaar
Lees ook:SLAM!TV nog deze maand op de kabel
Lees ook:Radio Decibel buiten Randstad van analoge kabel
Lees ook:BBC Radio te beluisteren via Digitenne
Lees ook:Online andere rangschikking radiostations dan in de ether

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Stekker uit kinderzender Radio BemBem

  1. MBC

    Volgens “geruchten van insiders” heeft de stop meer te maken met de verslechterde banden tussen Studio 100 en de VMMa. Radio Bembem was immers een samenwerking tussen beiden.

    De VMMa zendt echter de laatste jaren nog amper programma’s uit van Studio 100 (enkel nog PLOP en herhalingen van Big en Betsy) terwijl alle populaire Studio 100-figuren bij KETNET zitten (Piet Piraat, Wizzy & Woppy, Mega Mindy, Spring, Amika, Bumba, Bol en Smik, Samson…)

    De liedjes van deze figuren zijn dan ook vaak te horen bij de concurrent van Bembem, KETNET-radio, de kinderzender die de openbare omroep VRT vorig jaar oprichtte.

    Een samenwerking voor radio met de VRT en KETNET is dan ook meer voor de hand liggend dan een radioproject met de VMMa zoals Bembem.

    En dus kiest Studio 100 voor de VRT als “logische partner” en dus ook KETNET-radio. Op de Belgische digitale tv-zender “Studio 100 TV” waren er overigens al een hele tijd spotjes te zien voor KETNET-radio.

    Blijkbaar was het geen optie om in Nederland de samenwerking verder te zetten. Mogelijk volgt ook daar een andere radiopartner voor Studio 100. (“Zappelin Radio”???)

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Dank voor de aanvulling MBC!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>