Unico Glorie: workaholic met hart voor radio

Unico Glorie, mede-oprichter van entertainment- bedrijf  2waytraffic, vertelt in Reclameweek over zijn mediacarrière. Die begon thuis. Zijn vader had in Amsterdam een platenzaak waar Unico singletjes haalde. "Ik had een kleine FM-zender en deed mijn eigen radioshow, kwamen er vijftig mensen uit de buurt luisteren terwijl ik de plaatjes draaide." Later kwam hij bij de piraat Radio Decibel, waar ook Adam Curry en Jeroen van Inkel werkten.

Die brachten hem later in contact met Lex Harding. "Ik mocht van hem een bandje maken, want ik wilde ontzettend graag Veronica-dj worden. Toen Lex het hoorde, zei hij direct dat ik een slechte dj was, hij vond het maar niets." Glorie mocht wel aan de slag als radioproducer en de rest is historie. Na productieleider werd hij radio- en televisiedirecteur bij het commerciële Veronica, dat hij in 2000 verliet voor het internetbedrijf Jamby, dat hij opzette met Adam Curry. Jamby maakte voor Veronica breedbanduitzendingen via internet – die overigens bijna niemand zag.

Koffie

Daarna had hij topfuncties bij Endemol en The Entertainment Group, voordat hij met twee partners aan 2waytraffic begon. "In eerste instantie was het de bedoeling dat we nooit groter zouden groeien dan zo’n twintig man. We zitten nu al in meer dan 24 landen." Niet slecht voor iemand die begon met koffie zetten, platen halen en jingles maken voor Curry & Van Inkel. Voor mij het bewijs wat je kunt bereiken met talent en hard werken. Als je tegelijk léuk vindt wat je doet. Glorie: "Of ik een workaholic ben? Nou ja, misschien wel, maar het voelt niet als werk."

Bron: Reclameweek
________________________________________________________________

Lees ook:Adam Curry in de ochtend op Arrow Classic Rock
Lees ook:Alexander Stevens reageert sportief op kritiek
Lees ook:Arrowganste radioshow maandag van start
Lees ook:Quote van de Week – 12 | 2006
Lees ook:Adam Curry alweer vertrokken bij Arrow Classic Rock

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Unico Glorie: workaholic met hart voor radio

 1. Erik

  Unico Glorie is een topper, was hij in zijn Veronica-tijd al. Inderdaad kun je met passie, hard werken en visie ver komen, ja. Mooi verhaal, van koffiejongen tot miljonair :-) .

    /   Reply  / 
 2. FM

  Unico is wel een keiharde zakenman naar het schijnt, zijn vroegere maatje Van Inkel kreeg een advocaat op z’n dak toen hij wilde kappen met investeren in die bodemloze put Jamby..

    /   Reply  / 
 3. AA

  Je moet hard zijn! Het is eenzaam aan de top…

    /   Reply  / 
 4. Kees

  Ach nu is ie al zijn miljoenen weer kwijt..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>