Jinglekenners komen met nieuw boek over radiotunes

videointerchange.com)Iedereen kent hem, de tune van de Nederlandse Top 40, die al járen meegaat. Maar weinig mensen weten dat het gaat om Blue Tango van Sid Ramin & Orchestra, of kennen leuke wetenswaardigheden rond dit bekende deuntje. Jelle Boonstra en Benno Roozen van het Genootschap voor Radiojingles en Tunes wél. Samen hebben ze een paar duizend radio- en tv-tunes beschreven in een nieuw boek voor de ware liefhebber van die stukjes herkenning.

Het Tunes Boek bevat meer dan 300 pagina's over bekende en minder bekende herkenningsmelodieën van radiostations. Het voorwoord is geschreven door Frits Spits, die vooral in zijn Avondspits op Hilversum 3 en later Radio 3 veel opvallende tunes gebruikte. Henk van Gelder schreef de inleiding. Het Tunes Boek verschijnt in april 2007 bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar in Amsterdam.

Bron: Mediapages
________________________________________________________________

Lees ook:Met Frits terug naar de Avondspits
Lees ook:Genootschap: Radiotune heeft beste tijd gehad
Lees ook:Tunes en jingles Radio Tour de France in audiolezing
Lees ook:De Top 60 van Frits op KX
Lees ook:Dubbel jubileum voor Frits Spits

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>