Giel vindt podcast-prog’s lastig

Radioactive.blog.nl | Giel Beelen [ allesuitderadiocast.nl ]3FM-ochtend dj Giel Beelen maakt sinds kort een nachtprogramma over podcasting. De presentatie is niet tijdsgebonden, omdat mensen ook láter kunnen luisteren. Dat is best moeilijk. "De basis van radio is dat luisteraars verbondenheid voelen met dat mannetje in dat hokje. Die verbondenheid maak je door bijvoorbeeld te zeggen dat het ‘s avonds laat is en je helemaal naar de kloten bent", aldus Beelen in Veronica Magazine.
Alles uit de Radiocast behandelt elke vrijdagnacht tussen 1.00 en 2.00 uur andere podcastuitzendingen en laat fragmenten horen van de publieke radio, die ook te horen zijn via Radiocast.nl. De show is dus een stukje promotie voor die website. Beelen verwacht dat podcasten in de toekomst ‘groter wordt dan het nu is’. Al kun je er dus niet helemaal de sfeer van live-radio mee oproepen.

Tips

In het artikel (Gadget Special) staan nuttige tips voor wie weinig bekend is met mp3-spelers, RSS-feeds en het zelf opnemen en verspreiden van een podcast. De redactie bespreekt ook aanraders op podcastgebied, waaronder de bekende Daily Source Code van oud-Veronicaan en podfather Adam Curry. En een must voor alle fans van Amerikaanse radio: de podcast van Z100.

Vraag:

Welke radio-gerelateerde podcast(s) vind jij de moeite waard?
________________________________________________________________

Lees ook:Alles uit de Radiocast
Lees ook:Giel Beelen wil “gewoon de stoere motherfucker zijn”
Lees ook:Quote van de Week – 20 | 2006
Lees ook:Hoor je het verschil tussen live radio en voicetracks?
Lees ook:10 Tips van Giel Beelen voor de opgesloten dj’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>