35 jaar in het radiovak!

Radioactive.blog.nl | Wie is dit? [ foto Radio.verzamelweb.com ]Wie is dit?

Hij won onlangs een Gouden Harp voor zijn verdiensten voor de Nederlandse popmuziek, maar draait vooral graag Amerikaanse soul, disco en funk in zijn legendarische Soulshow. Deze week zit hij 35 jaar in het vak. We hebben het natuurlijk over…

Radioactive.blog.nl | Ferry Maat heeft de Gouden Harp opgespeld gekregen [ foto ANP ]Juist, Ferry Maat! Da's wel een érg oude foto, hierboven :-) . Tegenwoordig heeft hij zijn eigen productiebedrijf en maakt hij programma's bij Radio Veronica. Maar het avontuur begon op 6 maart 1971 bij de concurrent van dat station – Radio Noordzee Internationaal. De concurrenten zonden uit vanuit een schip op de Noordzee, buiten de territoriale wateren. | Tip: meer over de Nederlandse en buitenlandse zeezenders vind je hier.

Maat vind ik nog altijd een goede dj. Echt een vakman. Het leuke is dat zijn presentatie nog steeds zo 'up' is als jaren geleden. Persoonlijk beluister ik hem het liefst in de Soulshow, daar draait hij andere muziek dan de rock-georiënteerde 80's en 90's-hits die Veronica normaal gesproken laat horen. Dan hoor je ook dat hij Earth, Wind & Fire nèt iets enthousiaster aankondigt dan de zoveelste Queen ;-) .

Op de site van Radio.nl staat een uitgebreid interview met Ferry Maat. Hier vind je deel 1, deel 2 en deel 3 (inclusief een kijkje in de studio).
________________________________________________________________

Lees ook:Ferry Maat in het verkeerde tijdperk geboren
Lees ook:Ferry Maat slaat aan het podcasten
Lees ook:Ferry Maat luistert naar de concurrentie
Lees ook:Lintje voor Veronica-dj Ferry Maat
Lees ook:Ferry Maat viert Soulshow-feest bij Radio Veronica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>