Ferry Maat luistert naar de concurrentie

Ferry MaatMister Soulshow Ferry Maat presenteert al meer dan 35 jaar hét radioprogramma waarin de soulmuziek centraal staat, maar zelf luistert de Veronica-dj niet naar alleen maar naar dat soort muziek. In de auto heeft Ferry Maat altijd de radio aan staan en dan luistert hij niet zijn 'eigen' Radio Veronica, maar naar de concurrentie. "Ik ben namelijk benieuwd hoe de concurrentie het diet en wat wel en niet draaien", zegt Maat in anwbAuto.

In het interview met het gratis blad anwbAuto vertelt de 61-jarige radio-dj dat hij eigenlijk nooit cd's in de auto draait, wat hem de mogelijkheid geeft om naar andere radiozenders luisteren.

Geen verraad

Wanneer je met radio-dj's praat, kom je er al snel achter dat ze allemaal wel eens naar concurrende radiostations luisteren. Dat is geen verraad, maar eigenlijk heel gezond. Zoals Ferry Maat al aangeeft kun je dan luisteren hoe de concurrentie bepaalde dingen aanpakt en welke muziek zij draait. Daarnaast wil iedereen wel eens wat andere muziek horen dan je zelf als dj bij je eigen station de hele dag draait.

Favoriet

Gevraagd naar zijn ultieme luisternummer voor in de auto, zegt Ferry Maat: Sheryl Crow met 'All I Wanna Do'. Daarnaast houdt de dj er van onderweg te luisteren naar muziek van Michael Franks en Sergio Mendes. Wanneer je Ferry op de weg tegenkomt, zul je zijn lippen niet mee zien bewegen met de tekst van de liedjes, want teksten kent hij zelden uit zijn hoofd. Als hij dan wél meezingt, hoop ik voor eventuele medepassagiers dat Ferry in de maat zingt ;)

Voor de autoliefhebbers die het bijhouden: Ferry Maat rijdt een Mercedes C-klasse. En hij is erg merktrouw, want Maat rijdt al sinds 1988 auto's van dat merk.

Zie ook:
- Ferry Maat slaat aan het podcasten
- Lintje voor Veronica-dj Ferry Maat
- Soulshow-dj Ferry Maat noemt R&B "R & bah"

Lees ook:Ferry Maat in het verkeerde tijdperk geboren
Lees ook:Lintje voor Veronica-dj Ferry Maat
Lees ook:Ferry Maat viert Soulshow-feest bij Radio Veronica
Lees ook:Ferry Maat moet stoppen met de Soulshow
Lees ook:Ferry Maat slaat aan het podcasten

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ferry Maat luistert naar de concurrentie

  1. Erwin

    De belangrijkste vraag: naar welke radiozenders luister je dan, wordt niet gesteld. Schot voor open doel lijkt me toch. Slecht interview…

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    @Erwin: Het interview had het autorijden als insteek, dus wel begrijpelijk dat daar niet op ingegaan is.

      /   Reply  / 
  3. Erwin

    Had toch leuk geweest. 1 antwoord min of meer zou niet onder doen voor het autorijden verhaal lijkt me.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>