Niels Hoogland en Radio 538 uit elkaar, volgens De Telegraaf niet vrijwillig

Opmerkelijk nieuws gisteren, met vandaag een nog gekker staartje: Niels Hoogland – programmadirecteur en dj bij Radio 538 – vertrekt. Het radiostation schrijft: “Na ruim zestien jaar zijn hart en ziel in Radio538 en 538Juize te hebben gelegd, is het tijd voor iets nieuws. Niels Hoogland gaat zijn horizon verbreden en Radio 538 gaat op zoek naar een nieuwe programma directeur. Hoogland was één van de belangrijkste mensen achter de bouw en het succes van het best beluisterde radiostation van Nederland.”

Hoogland zegt zelf: “Na ruim zestien onvergetelijke jaren neem ik met grote trots afscheid van Radio 538. Onder mijn leiding is Radio 538 markleider geworden en gebleven: een geweldige prestatie van het gehele team! Ik heb het een eer gevonden de verantwoordelijkheid voor de uitzendingen en de internetsites te mogen dragen en ben blij het station op een hoogtepunt te verlaten, met een recordaantal luisteraars – zoals uit de meest recente luistercijfers bleek. Uiteraard bedank ik mijn collega’s voor de samenwerking en alle luisteraars die 538 al die jaren trouw zijn gebleven.”

Volgens ‘de krant voor wakker Nederland’ is Niels Hoogland helemaal niet vrijwillig vertrokken. De Telegraaf citeert op haar website een gezamelijke verklaring van de aandeelhouders: “Het vertrek van Niels Hoogland is een besluit van de aandeelhouders in nauw overleg met de algemeen directeur. Aan Hoogland is herhaaldelijk te kennen gegeven dat hij niet goed functioneerde. Helaas heeft dit niet tot verbeteringen geleid.”

Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur van Radio 538 spreekt in het persbericht met lof over Hoogland: “Niels wist het concept binnen Radio 538 goed te bewaken en was een belangrijke pilaar in ons directieteam. Daarom wil ik persoonlijk Niels ontzettend bedanken voor zijn ongelofelijke inzet, maar ik denk dat ik voor iedereen spreek.”

Lees ook:Froukje de Both en Peter Heerschop verlengen contracten bij Radio 538
Lees ook:Florent Luyckx nieuwe programmadirecteur Radio 538
Lees ook:iPhone 4 in Nederland te winnen bij Radio 538
Lees ook:Uunco Cerfontaine en Niels Hoogland Station Directors voor Sky Radio Group
Lees ook:Ruud de Wild eenmalig op vrijdag met Wild in het Weekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>