Overzicht maart 2013: Meest gelezen berichten

Deze maand zat weer vol met spraakmakende radiogebeurtenissen. Er werden een hoop awards uitgereikt, een aantal radiomakers besloten te stoppen en er kwamen een hoop tijdelijke vervangers bij. Welke berichten vielen er bij de lezers in de smaak? Lees hier de vijf meest gelezen berichten van de maand maart.

5. Paul Rabbering en Sofie van den Enk presenteren naakt
Paul Rabbering en Sofie van den Enk maakte bekend uit de kleren te gaan voor het KRO-programma PS Radio. Elke week wordt er een thema gekozen met betrekking tot liefde en seks. Zondag 14 april is dit het gêne van naakt zijn. Vanwege het thema hebben de presentatoren besloten zelf uit de kleren te gaan tijdens de uitzending. En nee, niet alleen een vestje of een broek. De dj’s gaan helemaal naakt.

4. Clairy Polak stopt per direct bij ‘Met Het Oog Op Morgen’
Clairy Polak stopte begin deze maand met het Radio 1 programma Met Het Oog Op Morgen. Ze liet weten dat haar werk bij het programma ‘De Klassieken’ op Radio 4 niet meer te combineren valt met ‘het oog’. Jammer, maar begrijpelijk. Er wordt nog gezocht naar een vervanger, maar dat is moeilijk dan het lijkt. Volgens Marion van de Wouw moet de vervanger een journalistiek zwaargewicht zijn, net als Clairy.

3. Tussenstand dag 1 ‘538 voor War Child’: 3992 kinderen geholpen
We konden er niet om heen deze maand: 538 voor War Child. Een eerste uitslag van zo’n grote actie is natuurlijk reuze spannend. Op dag één was er al genoeg geld opgehaald om 3993 kinderen te kunnen helpen. De 538 studiotruck reed een week lang door het hele land en stopte in ’s-Hertogenbosch waar de eindstand bekend werd gemaakt. Er is maar liefst 1,3 miljoen euro opgehaald. Radioactive was de vierde dag van de actie aanwezig. Lees hier verslag 1 (Edwin Evers) en verslag 2 (Mark Labrand).

2. Verslaggeefster Marjon van Royen opnieuw dronken op de radio
Marjon van Royen had weer eens te diep in het glaasje gekeken. Niet erg natuurlijk, maar wel als je vervolgens live op de radio moet. De Latijns-Amerika correspondente hing nogal een onsamenhangend betoog op over de dood van de Venezolaanse president Hugo Chàvez tegenover RTV Rijnmond. Volgens Van Royen van het niet helemaal haar eigen schuld. De journaliste zegt dat ze zonder waarschuwing vooraf door de zender werd wakker gebeld en direct op de radio was. Ze sliep al een paar uur en had daarvoor een paar biertjes gedronken…

1. Humberto Tan blijft mogelijk bij BNR
Begin deze maand kondigde Humberto Tan zijn vertrek bij BNR aan. Gelukkige voor de vaste luisteraar is Humbero Tan niet volledig vertrokken bij de radiozender. Hij stopte met zijn dagelijkse ochtendprogramma, maar kreeg er andere programma voor terug. Hij gaf op Twitter aan nog in overleg te zijn over een andere programma bij BNR op een ‘christelijk’ tijdstip. Inmiddels is bekend dat hij elke zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur een sportprogramma gaat presenteren.

Meer overzichten:

- Meest gelezen februari 2013
-  Meest gelezen januari 2013

Lees ook:Overzicht april 2013: Meest gelezen berichten
Lees ook:Clairy Polak stopt per direct bij ‘Met Het Oog Op Morgen’
Lees ook:Overzicht februari 2013: Meest gelezen berichten
Lees ook:Clairy Polak vaste presentator Met Het Oog Op Morgen
Lees ook:Rob Trip en Herman van der Zandt presenteren Met Het Oog Op Morgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>