Eerste Wereld Radio Dag, gefeliciteerd!

Vandaag is het dan zo ver: de allereerste Wereld Radio Dag. Unesco heeft deze dag uitgeroepen om een dag ‘radio’ als medium te vieren. Vanavond worden de Wereld Radio Dag Awards uitgereikt in Madrid. In Nederland wordt de Wereld Radio Dag gevierd door het Radio Advies Bureau met een competitie.

Unesco roept alle landen op om de Wereld Radio Dag te vieren met activiteiten. Ook proberen ze om de internationale samenwerking tussen zenders te stimuleren en toegang tot radio-informatie te promoten en persvrijheid van zenders te waarborgen.

Het RAB, Radio Advies Bureau, viert deze dag met een inhaakcompetitie. Ontwikkel een award-waardige inhaker voor de troonswisseling en maak kans op een gratis campagne met een bereik van vijf miljoen consumenten op alle landelijke en regionale radiostations.

Je kunt tot 21 maart jouw inzending mailen naar [email protected]. De jury bestaat uit bestuursleden van het Radio Advies Bureau. Kijk hier voor meer informatie over deze competitie.

Vanavond worden de Wereld Radio Dag Awards uitgereikt in Madrid. Kan je daar nu toevallig even niet bij zijn, niet getreurd, ze hebben ook een livestream.

Op twitter wordt er trouwens ook gereageerd op het nieuws. Radiomensen vanuit heel Nederland twitteren mee over deze eerste “Wereld Radio Dag”.

Lees ook:Winnaars Lokale Omroep Awards in De Zomer Draait Door
Lees ook:Hornbach is Radioadverteerder van het jaar
Lees ook:Vanavond uitreiking Radiobitches Awards 2009
Lees ook:RadioActive headlines week 7: Radiodag, dronken en Valentijnsdag
Lees ook:‘Stel je niets voor’ beste radiocommercial in maart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>