Groningse radiozenders samen verder als Dollard Radio

Door een gemeentelijke herindeling in het Oldambt moeten de radiozenders Radio Winschoten en Omroep Scheemda met elkaar fuseren. De twee lokale omroepen slaan op 1 januari 2010 noodgedwongen de handen ineen, omdat per gemeente maar één zendlicentie wordt afgegeven. Radio Winschoten en Omroep Scheemda gaan verder in de stichting LOGO; Lokale Omroep Gemeente Oldambt. De radio-afdeling van LOGO gaat uitzenden onder de naam ‘Dollard Radio’. De televisieprogramma’s worden uitgezonden onder de naam ‘Blauwestad TV’.

Wethouder Auke ten Hoeve van Reiderland werd er bij gevraagd om het fusieproces als onafhankelijke partij te begeleiden. Hij is zeer enthousiast: “Het gaat eerder te langzaam dan te snel. We zijn zeer gemotiveerd”.

Naast de regionale omroepen als bijvoorbeeld RTV Noordholland, kent Nederland circa 300 lokale omroepen. Lokale omroepen verzorgen radio- en televisie-uitzendingen voor de inwoners van één gemeente. Met een paar honderd van die omroepen kan men vrijwel in alle Nederlandse gemeenten een lokaal radiostation beluisteren.

Samenvoegingen van gemeenten en gemeentelijke herindelingen kunnen er echter voor zorgen dat ook de lokale omroepen met elkaar moeten fuseren. Zo zullen door het samengaan van drie Zuidplasgemeenten (in de buurt van Gouda) op 1 januari 2010 ook Lokale Omroep Nieuwerkerk (LONradio) en Radio Moordrecht (RaMoFM) samengaan.

Lees ook:Omroep Amersfoort en RTV Eemstad werken samen
Lees ook:Geld kan niet alles oplossen voor Omroep Amersfoort
Lees ook:RTV Eemstad: ‘Omroep Amersfoort overnemen’
Lees ook:Nominaties voor Lokale Omroep Awards bekend
Lees ook:‘Rechtstreekse subsidie lokalen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>