Mercora-audiospeler maakt radio via p2p mogelijk

Mercora)Een radioprogramma uitzenden via internet zonder veel dataverkeer en helemaal zonder betaling van auteursrechten. Volgens De Digitale Revolutie kan dit met Mercora, een nieuw stukje software dat de problemen van traditionele muziekuitwisselings- diensten als Kazaa en eMule omzeilt. De oplossing ligt voor de hand: programma's niet aanbieden als download, maar als audiostream. Mercora doet dit op een slimme manier.

Alles draait om de combinatie van p2p-filesharing en een programma voor het uitzenden van internetradio. De playlist is samengesteld uit muziekbestanden op je computer en wordt omgezet in een audiostream die andere gebruikers kunnen ontvangen. Muziek die je niet zelf hebt, kun je halen bij anderen die de gevraagde plaat op dat moment toevallig streamen.

Onbeperkt

Het grote voordeel is dat je niet alléén opdraait voor de kosten van dataverkeer. Daarmee valt een belangrijke hindernis weg, want webradio's moeten meer betalen, naarmate ze meer luisteraars hebben. Mercora geeft de audiostream automatisch door aan andere stations. In principe kan dus elk station een onbeperkt aantal luisteraars hebben.

Bron: De Digitale Revolutie
________________________________________________________________

Lees ook:Duizendste High Definition radiostation in Amerika
Lees ook:Tunin.fm inclusief betalingsmodel live!
Lees ook:Jan Westerhof vindt DAB nu beste digitale optie
Lees ook:Olympus presenteert radio met interne harddisk
Lees ook:Erik de Zwart stapt in Mobiele TV

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mercora-audiospeler maakt radio via p2p mogelijk

  1. Valpa

    Dit is slim, de radioversie van SopCast! Dit werkt echt goed, en vrijwel geen storingen. Het is gratis, dus leuk voor alle amateurs!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>