KXradio heeft interesse frequentie Arrow

De radiozenders Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM zijn medio maart uit de ether gehaald vanwege betalings-problemen van de eigenaar. Sindsdien is er letterlijke radiostilte op de voormalige frequenties van Arrow (of een flinke ruis). Inmiddels hebben meerdere partijen zich bij het Agentschap Telecom gemeld vanwege interesse voor de vrijgekomel kavels. Eerder werd al bekend dat onder meer Radio 10 Gold, KINK FM en Erik de Zwart azen op de Arrow-frequenties. Uit een interview van het FD met Rob Stenders blijkt dat ook zijn station KXradio zich gemeld heeft.


In het interview geeft KX-oprichter Stenders aan dat hij net als 10 Gold en KINK ‘jaloers naar de grote stations met een etherfrequentie’ kijkt. Wanneer je het artikel verder leest, blijkt dat KXradio zich reeds gemeld heeft bij de overheid om de vrijgekomen frequentie van Arrow over te nemen.

In de zoektocht naar een groter bereik voor KXradio is het gebruik van een FM-frequentie natuurlijk zeer geschikt, maar de ambities worden direct getemperd met de woorden: ”de verwachtingen zijn laag gespannen”. ’KXradio probeert zich te blijven richten op nieuwe internetoplossingen’, aldus Stenders.  

Gezien het aantal geïnteresseerden dat aast op de voormalige etherfrequenties van Arrow, kan het nog wel eens een flinke strijd gaan worden. Naast een goed plan voor de vergunningsaanvraag moeten de partijen ook een financieel bod uit brengen. Dit bod zal de doorslag geven wanneer de geïnteresseerden op grond van de criteria van het Agentschap Telecom en het ministerie van Economische Zaken gelijk eindigen.

Indien de verdeling door middel van een vergelijkende toets plaatsvindt, zal deze naar verwachting in de zomer van 2009 worden afgerond. Zodra het om geld gaat, denk ik dat KXradio niet heel ver komt in deze herverdeling. Ik gok erop dat Radio 10 Gold met Talpa Radio als eigenaar de meeste kans maakt op kavel A8, de voormalige frequentie van Arrow Classic Rock. 

Het FD maakte trouwens nog een leuk filmpje over KXradio.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Zenders Arrow uit de lucht, jingles aangepast
Lees ook:Herverdeling Arrow-frequenties reeds gestart
Lees ook:Herverdeling Arrow-frequenties van start
Lees ook:Arrow Classic Rock en Jazz FM uit de ether
Lees ook:Piraten in Mandersveen krijgen hoge boete van AT

1 Reacties // Reageer

One thought on “KXradio heeft interesse frequentie Arrow

  1. Erwin

    Het zou wel mooi zijn als KX een plekje in de ether bemachtigt, maar het zal lastig worden.
    Ben trouwens benieuwd wie zich voor het jazz/klassieke kavel heeft aangemeld. Mocht dit 1 partij zijn, kan het station vrijwel direct van het kavel gebruik maken.
    Het andere kavel komt pas vanaf september beschikbaar omdat zich nu al meerdere partijen hebben aangemeld.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>