Mijke van Wijk met nieuw middagprogramma op de radio

Zegt de naam Mijke van Wijk je wat? Het moet haast wel want de 34-jarige Van Wijk leest voor verschillende radiostations het ANP-nieuws voor. Naast het brengen van het laatste nieuws presenteerde Mijke programma’s voor onder meer BNR Nieuwsradio en de Wereldomroep. Maandag 31 augustus 2009 krijgt Mijke een nieuw programma, want vanaf dan presenteert iedere werkdag van 16:00 tot 19:00 uur ’Mijke’s Middag’ op jazz-zender Radio 6. Haar middagshow moet staan voor ‘een prettige mix van energievolle jazz en soul muziek’.

Mijke van Wijk laat horen dat jazz zeker geen ‘piepknormuziek’ hoeft te zijn: “Jazz is hip. Ik zie zo vaak jazzbands die clubs compleet op hun kop zetten. Die muziek hoor je in mijn programma. Over vijf jaar draait heel Nederland thuis jazzmuziek!“, zegt Mijke van Wijk. Regelmatig zullen er bands live in de studio komen spelen om nieuwe tracks of projecten te laten horen. Daarnaast houdt Mijke de luisterars in het programma op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de jazz, soul, world.

In ‘Mijke’s Middag’ wordt verder een uitgebreide concertagenda behandeld en regelmatig geeft Mijke concertkaarten weg. Luisteraars krijgen in het programma de mogelijkheid hun eigen muziektips aan te dragen. In ‘Mijke’s Middag’ tenslotte veel aandacht voor ontdekkingen van nieuwe bands via internet en jonge muzikanten uit binnen- en buitenland.

UPDATE: Ook Giel Beelen naar Radio 6

Radiocarrière

Mijke van Wijk (1974) is al ruim tien jaar fulltime radiomaker en presenteerde eerder programma’s voor onder meer BNR Nieuwsradio en de Wereldomroep. Ze was nieuwslezer en co-host van het ochtendprogramma van Jeroen Kijk in de Vegte op Caz! en maakte met hem het programma ‘So You Wanna Be A Jazzfan’ op KXradio. Ook maakte van Wijk voor de NPS de radiodocumentaire ‘Music In The Walls’ over de verhuizing van het legendarische Amsterdamse jazzpodium Het Bimhuis.

Vanaf maandag 31 augustus is Mijke’s Middag elke werkdag van 16:00 tot 19:00 uur te horen op Radio 6.

Zie ook:
- Sylvana Simons terug naar de radio
- Radio 6 wil dé jazz-zender van Nederland worden

Lees ook:Giel Beelen naar Radio 6
Lees ook:Mijke’s Middag live vanuit het MC Theater
Lees ook:Jeroen Kijk in de Vegte samen met Mijke van Wijk op KX
Lees ook:North Sea Jazz 2010 te volgen op Radio 6
Lees ook:Stembus Radio 6 Jazz 600 langer open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>