Priester Antoine Bodar gaat radio maken

Hij is 65 jaar maar denkt er nog niet aan om te stoppen met werken. Sterker nog, priester en kunsthistoricus Antoine Bodar neemt er nog een baantje bij: op de radio. Bodar gaat vanaf september 2010 een programma presenteren op de klassieke muziekzender Radio 4. In het nieuwe programma ‘Ziel en Zaligheid’ besteedt de priester elke zondagochtend tussen 09:00 en 10:00 uur aandacht aan religieuze muziek.

Antoine Bodar brengt een uur lang religieuze muziek die aansluit bij het gevoel van de zondagochtend. De liturgische kalender is daarbij het uitgangspunt voor de priester.

Bodar start op zondag 5 september met het programma op Radio 4 en vult de zendtijd voor de RKK. De omroep neemt daarmee het stokje over van de AVRO, die de afgelopen jaren dit uur verzorgde.

De radio is overigens geen  nieuw terrein voor Antoine Bodar, hij begon in 1965 zijn carrière bij de publieke omroep. Hij werkte onder andere mee aan radioprogramma’s als ‘Telixer’, ‘Sjook’ en ‘Schoolradio’. In 1968 werkte hij voor de VPRO, KRO en de NOS. Voor TROS radio werkte Bodar eind jaren zeventig, begin jaren tachtig mee aan enkele kunstprogramma’s.

Lees ook:Nieuwe Veronica-jock staat vroeg op
Lees ook:Kilometerstand Veronica Ferrari: 36.894
Lees ook:Lokalo van de week: OOG
Lees ook:Patrick Lodiers gaat radio maken
Lees ook:Wouter van der Goes naar Radio 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>