Knooppunt Kranenbarg beklimt Alpe d’Huez

Het Radio 2-programma ‘Knooppunt Kranenbarg’ rijdt op donderdag 4 juni 2009 mee met de vierde editie van de Alpe d’HuZes op de Alpe d’Huez in de Franse Alpen. Op die dag beklimmen honderden wielrenners de legendarische, 1.860 meter hoge berg om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De meeste rijders hebben de ambitie de Alpe zes maal te beklimmen. Dit jaar doet het Knooppunt Kranenbarg mee met een eigen team en zamelt zo geld in voor het goede doel.

In het team van radio-dj Bert Kranenbarg zitten zijn collega Frank du Mosch, oud-wielrenner Adrie van der Poel, tv-presentator Frits Barend, Olympisch roeier Nico Rienks en oud-wielrenner Joop Zoetemelk, die in de jaren zeventig zelf tweemaal een Tour de France-etappe won op de Alpe d’ Huez. Het zesde teamlid wordt een Knooppunt Kranenbarg-luisteraar.

100.000 euro

Van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 juni doet presentator Bert Kranenbarg in zijn uitzending op Radio 2 live vanuit Frankrijk verslag van de voorbereidingen en de beklimming. Samen met de luisteraars, die deze week kunnen meebieden tijdens een bijzondere veiling, gaat Bert geld inzamelen. Zijn doel is om minstens 100.000 euro op te halen.

Alpe d’HuZes

Drie jaar geleden begon de Alpe d’HuZes als een klein initiatief met 66 deelnemers, waarmee drie ton werd opgehaald. Dit jaar hoopt de organisatie zes miljoen euro op te halen en zullen meer dan 150 teams en 150 individuele renners deze sportieve uitdaging aangaan.

Doneren aan het team van Knooppunt Kranenbarg kan via deze site. De ontwikkelingen rondom de Alpe d’HuZes zijn te horen in het radioprogramma van Bert Kranenbarg (werkdagelijks van 17:00 tot 19:00 uur) en via het speciale blog.

Lees ook:Knooppunt Kranenbarg op naar top Alpe d’Huez
Lees ook:Radio 2-presentator bestijgt Alpe d’Huez
Lees ook:Ruth Jacott 4e PowerVrouw in team Knooppunt Kranenbarg
Lees ook:Luisteraars oefenen voor beklimming Alpe d’Huez
Lees ook:Verslag van Alpe d’Huzes live op radio 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>