Billy Joel op één in 80′s Top 100 van Radio 2

80's Top 100 op Radio 2Wanneer je Radio 2 deze week aan gehad hebt, dan heb je het zeker gemerkt dat de zender in het teken staat van de jaren tachtig. Onder het mom van 'Made In The Eighties' is op het station alleen maar muziek uit die periode te horen. Vrijdag 6 juni zijn de honderd beste nummers uit de jaren tachtig te horen in de Radio 2 '80's Top 100'. Billy Joel voert de lijst met typische jaren tachtig muziek aan.

De afgelopen tijd konden luisteraars van Radio 2 stemmen op hun favorieten en nu is de volledige lijst bekend. In de top 100 vinden we artiesten terug als Bryan Adams, Alan Parsons Project, Bruce Springsteen, U2, Elton John en Queen. Ook de Nederlandse muziek krijgt de waardering van de Radio 2-luisteraars, want in de '80's Top 100' staan onder andere (hoog) genoteerd Amazing Stroopwafels, Klein Orkest, Golden Earring, Goede Doel en De Dijk.

'Made In The Eighties' is de derde themaweek in de reeks; eerder stond Radio 2 al in het teken van de jaren '60 en de jaren '70. Ook toen werden er lijstjes gemaakt van de honderd beste platen uit die periode. De toplijsten lijken een herhaling van de Top 2000 van eind december, maar dan beperkt tot honderd nummers uit een kortere periode. Oplettende lezers zullen zich afvragen waarom Radio 2-lieveling Boudewijn de Groot niet hoog in de '80's Top 100' terug te vinden is. Dat is heel simpel, na 1974 scoorde De Groot geen hits meer.

Top 10

De eerste tien nummers uit de lijst staan hieronder. Klik op de artiest om de video van het nummer te bekijken (opent in nieuw venster).

1. Billy Joel – Goodnight Saigon
2. Alan Parsons Project – Old And Wise
3. Bruce Springsteen – The River
4. ABBA – The Day Before You Came
5. Bette Midler – The Rose
6. ABBA – The Winner Takes It All
7. Dire Straits – Brothers In Arms
8. Toto – Africa
9. Amazing Stroopwafels – Oude Maasweg
10. Cure – A Forest

De volledige '80's Top 100' is hier terug te vinden. De Top 100 wordt op vrijdag 6 juni 2008 van 9:00 tot 19:00 uur uitgezonden op Radio 2 als afsluiting van 'Made In The Eighties'. De presentatie op de finale-dag is in handen van Daniël Dekker (9-12), Bert Haandrikman (12-15) en Jan-Willem Roodbeen (15-19).

Zie ook:
- Radio 2 maakt reeks 'Made In The…' af

Lees ook:Billy Joel op nummer 1 in ‘Radio 2 Eighties Top 100′
Lees ook:Made in the Eighties deze week op Radio 2
Lees ook:Radio 2 maakt reeks ‘Made In The…’ af
Lees ook:Eighties Week Radio 2 trekt record aantal luisteraars
Lees ook:Roemruchte jaren tachtig komen weer tot leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>