Zaterdag uitreiking NTR Radioprijs 2011

De NTR Radioprijs is dé aanmoedigingsprijs voor studenten journalistiek en jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen. Dit jaar wordt de prijs (die tot voor kort RVU Radioprijs heette) voor de twintigste keer uitgereikt. Er zijn meer dan dertig inzendingen bij de NTR binnengekomen en daaruit zijn door de nominatiecommissie elf inzendingen geselecteerd die daadwerkelijk voor de twee prijzen gaan strijden in de categorieën nieuwsgeoriënteerd (feitelijk/journalistiek) en cultureel (beschouwend, persoonlijk). De genomineerde programma´s zijn vanaf zondag 31 juli t/m zondag 28 augustus wekelijks uitgezonden in Holland Doc Radio (NTR/VPRO).

De finale is op zaterdag 3 september, live op Radio 1 van 16.00-16.30 uur in de tijd van AVRO’s Opium Radio en vindt voor het eerst plaats in Theater Carré in Amsterdam. Presentatie: Henk van Middelaar. De winnaars van beide categorieën ontvangen elk € 750.

Voorzitter van de jury van de NTR Radioprijs is dit jaar de nieuwe burgemeester van Hilversum en voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant Pieter Broertjes, de jonge Vlaamse radiomaker Koen De Smet (winnaar vorig jaar), Vincent Bijlo (cabaretier, columnist en presentator Holland Doc Radio), Willemijn Veenhoven (presentatrice BNN Today) en Kees Vlaanderen (schrijver en documentairemaker bij de Human).

Lees ook:Pieter Broertjes juryvoorzitter NTR Radioprijs
Lees ook:Nominaties RVU Radioprijs 2008 bekend
Lees ook:12 Radiotalenten maken kans op RVU Radioprijs
Lees ook:[Audio] Eén RVU Radioprijs dit jaar niet toegekend
Lees ook:RVU Radioprijs voor het laatst uitgereikt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>