Amerikaanse verkiezingen op Radio 1

Obama of McCain? Amerikaanse verkiezingen 2008 op Radio 1Obama of McCain? Dat is de grote vraag van de afgelopen maanden. Vandaag, dinsdag 4 november 2008, krijgt de hele wereld antwoord op de vraag wie de 44e president van Amerika wordt. Net als veel andere media zit Radio 1 er vanavond én vannacht bovenop.

Radio 1 verslaat dinsdag vanaf 19:00 uur de presidentsverkiezingen in Amerika. De nieuwszender doet uitgebreid verslag van misschien wel de belangrijkste verkiezingen in de Amerikaanse geschiedenis. Met speciale nieuwsbulletins, updates uit de swingstates, reacties uit Washington en experts en verslaggevers in het land.

Programma-overzicht:

- Vanaf 19:00 uur verzorgt de NOS elk half uur nieuwsoverzichten met daarin de laatste ontwikkelingen rond de verkiezingen in de Verenigde Staten. Wordt het Obama of McCain?

- Om middernacht presenteren Lucella Carasso en Chris Kijne 'Amerika Kiest' live vanuit Washington. Ieder uur de laatste uitslagen, contact met verslaggevers in Chicago, Phoenix en Colorado en gesprekken met Nederlanders in de zogehete swingstates. Aan de hand van specifieke thema's schuiven er ieder uur nieuwe deskundigen aan.

- Om 06:00 uur (inmiddels woensdag 5 november) start het Radio 1 Journaal met elk uur reacties uit de Amerikaanse hoofdstad.

- De KRO en de EO verzorgen vanaf 09:30 uur een gezamenlijke verkiezingsuitzending vanuit het Kurhaus in Scheveningen. Sven Kockelmann en Tijs van den Brink blikken in 'Amerika Heeft Gekozen' vooruit; wat zijn de politieke gevolgen van de verkiezingsuitslag op het gebied van de economie, binnenlandse en buitenlandse politiek. Samen met politici, wetenschappers en andere Amerika deskundigen bespreken ze de gevolgen op korte en lange termijn.

Zie ook over Verkiezingen Amerika:
- 3FM stemt af op Amerikaanse verkiezingen
- V-Radio presents: American Choose-day

Lees ook:3FM stemt af op Amerikaanse verkiezingen
Lees ook:MetMichiel nog een weekje in de USA
Lees ook:V-Radio presents: American Choose-day
Lees ook:Obama belt met radiozender (filmpje)
Lees ook:Live verslag inauguratie Barack Obama op Radio 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>