Opium maakt overstap van radio naar tv

Opium op Nederland 2Niet alleen radio-dj's wagen zich wel eens aan een overstap naar de televisie. Ook radioprogramma's maken die stap, zoals begin september Kunststof. Vanaf woensdag 15 oktober 2008 is 'Opium', het langstlopen-de cultuurmagazine van de radio, ook op tv te zien.

Opium is sinds 1991 op de radio en is te beluisteren op zaterdag (12:15-13:00 uur) en zondag (12:15-14:00 uur) op Radio 1. De presentatie is in handen van Hans Smit, maar de (voormalig) nieuwslezer zien we niet terug in de televisie-versie van Opium. Die taak wordt met veel liefde gedaan door Songfestival-commentator Cornald Maas, die al drie jaar verwoede pogingen deed om een kunstprogramma van de grond te krijgen.

In de eerste aflevering zitten cabaretier Brigitte Kaandorp, mezzo-sopraan Tania Kross, schrijfster Vrouwkje Tuinman en kunstkenner Sarah Meuleman van Vrij Nederland. Opium op televisie moet een programma worden voor een groep die net iets breder is dan de geïn-teresseerde kijker, aldus presentator Cornald Maas.

Opium is vanaf vanavond (15 oktober) elke woensdagavond om 21:30 uur te zien op Nederland 2. Voor een kunstprogramma is dat zeker 'prime time'. Nu maar hopen dat het programma net zo verslavend is als de titel doet vermoeden.

Zie ook:
- Radio 1-programma Kunststof beleeft première op tv

Lees ook:Radio 1-programma Kunststof beleeft première op tv
Lees ook:538-dj Jeroen Nieuwenhuize in vakjury Eurovisie Songfestival
Lees ook:Opium Radio live vanuit het Rijksmuseum
Lees ook:Lokalo van de week: RTV Maas en Mergelland
Lees ook:Paul de Leeuw wil Jeroen Kijk in de Vegte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>