Jeroen van Inkel biedt excuses aan voor reactie op overlijden Wouter Weylandt (audio)

Jeroen van Inkel heeft meerdere malen excuses aangeboden voor de manier waarop hij en zijn sidekick reageerden op het overlijden van wielrenner Wouter Weylandt. Tijdens de radioshow van Van Inkel op Q-music kwam afgelopen maandag om 16.00 uur de val van Weylandt in het nieuws. Om 16.30 uur werd het overlijden (op onhandige wijze) gemeld door de nieuwslezer. Van Inkel en sidekick Patricia van Liemt wilden daarop reageren, maar dat pakte niet uit zoals de radiomakers bedacht hadden. Velen namen aanstoot aan het bewuste fragment.

On air
Dit was maandagmiddag te horen: na de headlines vertelt sidekick Van Liemt dat ze het overlijden van Weylandt vervelend vindt. Van Inkel stelt een moment stilte voor, maar binnen een seconde heeft Van Liemt het al ‘verwerkt’. “Zo kort,” vraagt Jeroen van Inkel. “Ja, ik kende hem niet,” zegt Van Liemt daarop. Daarna moeten de beide radiomakers lachen waarna Van Inkel constateert dat dit zeker luisteraars gaat kosten. Van Liemt noemt nog dat ze het goed bedoelde maar dat het verkeerd uitpakte. Luister hier hoe dat klonk (flash):

Reacties
Vooral op Twitter is de ophef groot. Van Inkel verspreidt die avond via dat medium direct dat het om een misverstand ging: “Wij bedoelde het goed maar het kwam ongelukkig onze strot uit, dat is het risico van LIVE radio. desgewenst zal ik morgen mijn excuses aanb.” Van Liemt schrijft: “Vanmiddag een ongelukkigesamenloop van het goed willen doen, maar falen in de uitwerking. Mijn medeleven gaat uit naar fam #weylandt

Excuses op radio
Een dag later bieden Van Inkel en Van Liemt ook hun excuses aan op de radio voor deze “kwetsende opmerking,” zoals Van Inkel het zelf noemt. (flash):

Mening
Als beheerder van dit blog zet ik mijn mening meestal niet prominent in een bericht en maak ik er zéker geen aparte alinea voor. In dit geval wel, want wat mij betreft is de kous nu af. Zoals Van Inkel zegt: bij live radio kunnen dingen altijd anders lopen dat je plant of verwacht. Shit happens.

Ik plaatste het fragment vrij snel na het voorval online (waarna het ook nog eens door AD en Telegraaf werd opgepakt). Via Twitter en mail kwamen vele reacties binnen. Die waren regelmatig niet om naar huis te schrijven: “Kvraag me altijd af waarom mensen dreigmails sturen maar na zoiets respectloos zou ik het zelf doen” en “Die zielige van Inkel heeft die stinkhoer zeker wat coke gevoerd. Wat een waardeloze zak!!!” Ik snap de emoties en dat mensen aanstoot kunnen nemen aan de berichtgeving, maar hebben zij dan écht niet door dat Van Inkel c.s. dit niet zo bedoelden?

Lees ook:Patricia van Liemt weg bij Q-music
Lees ook:Eva Koreman vervangt tijdelijk Patricia van Liemt bij Van Inkel in Middag
Lees ook:Q-music sidekick Patricia van Liemt schrijft boek over ivf (audio)
Lees ook:Jeroen van Inkel schakelt extra beveiliging in voor radio-item
Lees ook:Jeroen van Inkel legt laatste hand aan misdaadroman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>