Sander Simons stopt met PepTalk vanwege Prem

Prem Radhakishun. Je mag hem of je mag hem niet. De advocaat, columnist en radio- en televisiemaker is een apart persoon en wat ik van hem meekrijg op radio en tv, kun je met hem opschieten of niet. Iemand die niet zo fijn met hem samengewerkt heeft, is Sander Simons. Beide heren zijn presentator van het programma ‘PepTalk’ op BNR Nieuwsradio, althans… Simons presenteert het niet langer. Aanleiding voor Sander Simons om te stoppen met het opinieprogramma is de agressieve houding van zijn collega Prem.


‘PepTalk’ is sinds april 2009 te horen op BNR Nieuwsradio en wordt beurtelings gepresenteerd door Prem Radhakishun, Joost Eerdmans, Frederique de Jong en tot voor kort dus door Sander Simons. Elke werkdag vanaf half één ‘s middags kunnen luisteraars in PepTalk telefonisch of via Twitter hun mening geven over een stelling.

Dominante man

Sander Simons noemt zijn BNR-collega Prem in HP/De Tijd een ‘dominante man’, ‘waarvan je nooit weet of hij nu een grapje maakt of agressief is’. Het dominante waar Simons over spreekt blijkt ook uit de houding van Prem ten aanzien van de vraag wiens programma PepTalk eigenlijk is: “Prem gaf openlijk te kennen dat hij vond dat het zijn programma was. Hij eiste een aantal keren mijn dagen op, zonder overleg.” In een reactie heeft Prem laten weten dat hij helemaal niet uit was op de uren van Simons: “Ik heb wel eens geroepen dat ik elke dag zou willen presenteren maar dat was een kwinkslag.“ 

Zelf peptalk nodig?

Sander Simons heeft besloten om PepTalk niet meer te presenteren, maar hij hoopt wel bij BNR Nieuwsradio aan de slag te kunnen blijven. Stil zitten hoeft Simons overigens niet, want naast zijn radiobaantje heeft hij een eigen bedrijf waarmee hij de PR en woordvoering voor bedrijven doet, mediatrainingen geeft en bedrijfsfilms maakt.

Je zou trouwens verwachten dat zo iemand ook wel een weerwoord heeft tegen Prem. Maar wellicht heeft de persoonlijkheid van die laatste er ook wel iets mee te maken. Zoals ik al schreef: Prem, je mag hem of je mag hem niet.

Lees ook:Oud-radiomaker Sander Simons overleden
Lees ook:Prem vindt Radio 1 een slechte zender
Lees ook:PREMtime stelt met luisteraars lijst van falende bestuurders 2011 op
Lees ook:Prem en Jan Roos verslaan Ned-Den live op BNR
Lees ook:Sylvana Simons met talkshow op tv

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sander Simons stopt met PepTalk vanwege Prem

  1. wil

    misschien dat hij te ziek was om dit vol te houden?
    als Prem presenteert zet ik m ook af, heel irritant die man

      /   Reply  / 
  2. belhamelen

    Als Prem erop is zet ik hem juist aan, voelt het weer even als vroeger, toen het nog talkradio was, en niet alles business werd.
    Is BNR weer even Burger nieuws radio.
    Ik mis de oude programma’s nogsteeds.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>