Jingle legende Tom Merriman overleden

In Dallas is woensdagochtend de Amerikaanse jinglecomponist Tom Merriman overleden, dat meldt Jingleweb.nl. Merriman behoorde samen met de in 1999 overleden Bill Meeks tot de grondleggers van de jingle industrie in de wereld. Tom Merriman schreef niet alleen jingles, maar ook veel commercials, bedrijfsmuziek, musicals, shows en muziek voor themaparken. In september 2008 kreeg hij de Genootschap Jingle Award. Dat gebeurde tijdens een tribute-weekend in Dallas, waar hij werd geƫerd door zo ongeveer iedereen in de jingle industrie.

Net twee dagen geleden, op 9 november 2009, was hij opgenomen in de ‘Texas Radio Hall Of Fame’ wegens zijn verdiensten voor dit medium.

In 1955 startte hij het bedrijf CRC in Dallas. Maar echt naam maakte Merriman met zakenpartner Jim Long toen hij in 1967 TM Productions begon. Het bedrijf maakte jinglepakketten die in Nederland overbekend werden: The Power (dit is Veronica), Radio Express en Winning Score (TROS op 3) en Get to know us (AVRO’s Toppop). Ook maakte hij in 1991 een bekend jinglepakket voor de NOS, waarin onder meer de Avondspits jingles te horen waren. Sinds twee jaar heet het bedrijf na een paar overnames TM Studios en bestaat nog steeds.

Tom Merriman, die was getrouwd met jingle zangeres Jacky Dixon, werd 85 jaar oud. Op Jingleweb.nl staan een necrologie en foto’s van Tomm Merriman.

Lees ook:Jinglepakketten Veronica en 10 Gold op cd
Lees ook:“Amerikaanse jingle power met een Vlaams tintje”
Lees ook:Herkomst radio-jingles onthuld in serie podcasts
Lees ook:Alle jinglepakketten Radio Veronica op cd
Lees ook:Genootschap op bezoek in Dallas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>