Mexicaanse griep in Frankrijk? Les via de radio

Regeringen wereldwijd bereiden zich voor op een grote toename van het aantal mensen met de Mexicaanse griep. Naast de vaccinaties die in de maak zijn, liggen draaiboeken klaar voor het geval dat het virus echt veel slachtoffers maakt. In de handleidingen van de Franse regering staat dat de scholen in het land gesloten moeten worden als de Mexicaanse griep in alle hevigheid toeslaat. Om de leerplichtige Fransozen niet helemaal van onderricht te onthouden, heeft het ministerie van onderwijs speciale lespakketten laten samenstellen voor de radio.

Scholieren die noodgedwongen ’griepvrij’ krijgen, kunnen de lesstof dan via de staatstelevisie of -radio tot zich nemen. Ik zie direct weer het cassettebandje voor me dat ik in de eerste klas van de middelbare school moest aanschaffen om thuis ook Franse conversaties te leren :-) )

Mocht je de komende weken nog in Frankrijk komen en enkel gesloten scholen zien, dan heeft dat nog niets met de Mexicaanse griep te maken, want de Franse scholen zijn tot eind augustus/begin september dicht in verband met de zomervakantie.

Lees ook:Spreekuur voor Mexicaanse griep op de radio
Lees ook:Lekkerste leerlingen en leukste leraren in de prijzen
Lees ook:Radio 1 houdt Griepspreekuur
Lees ook:Ook Jeroen Nieuwenhuize getest op Mexicaanse griep
Lees ook:Eindexamenjournaals weer op 3FM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>