Radio Oranje aan de Spaanse Costa

Zomer of winter, hordes Nederlanders bezetten het hele jaar door delen van de Spaanse Costa’s. Bekende plekken als Benidorm en Alicante worden in alle seizoenen bevolkt met oudere Nederlanders die daar de zon komen aanbidden of proberen te overwinteren. Daar waar veel Nederlanders op vakantie de pindakaas, hagelslag en aardappelen meenemen, hoeven de ‘Hollanders’ deze zomer ook geen muziek van eigen bodem meer te missen. Aan de Costa Blanca is namelijk de nieuwe zender Radio Oranje gestart.

Dat nieuws meldt de website van TV Oranje. Volgens het persbericht dat afkomstig is uit het weekblad ‘Costa Blanca’ zendt Radio Oranje overwegend Nederlands- en Duitstalige muziek uit. Daarnaast komt er in mindere mate ook instrumentale muziek en Engelse klassieke popmuziek à la Tom Jones en Frank Sinatra voorbij op Radio Oranje.

De nieuwe radiozender zal 24 uur per dag in de lucht zijn en is te ontvangen in het gebied tussen Valencia en Alicante. Het station wil een grote variëteit aan programma’s brengen, waarvan overdag een groot deel live gepresenteerd. Daarnaast komt er een verzoekplaten programma en een talentenjacht live in de studio. Wekelijks zal de winnares van het televisieprogramma ‘Het 6e Zintuig’, Marchien Bakker, een live-uitzending verzorgen.

De officiële opening van Radio Oranje is op 30 juli 2009 en wordt gedaan door zangeres Corrie Konings. De studio van de zender staat in de plaats Jalon. Mocht je in de buurt zijn van het uitzendgebied, stem dan eens af op 91.8 FM. En laat even weten of het wat is :-) )

Lees ook:RadioNL wordt grotendeels non-stop
Lees ook:Radio 538 nu OS- en straks WK-zender
Lees ook:Zomerfestival Radio 2: ruim twee miljoen luisteraars
Lees ook:Giel Beelen mixt commentaar Jack van Gelder op muziek
Lees ook:‘Come Together’ nieuwe slogan Radio 2

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Radio Oranje aan de Spaanse Costa

  1. ALBERTO

    geweldige muziek de hele dag staat altijd op radio oranje.
    is het mogelijk dat ik een cd krijg met daarop het lied van radio oranje.
    aub graag antwoord per email
    bijvoorbaat dank

      /   Reply  / 
  2. Kris Naulaerts

    Ik krijg allerlei berichten dat het verhaal van Hallo Costa Holanda in Spanje zou afgelopen zijn. De FM-zenders zijn inmiddels allemaal uit de lucht.
    Heeft u misschien meer nieuws?

      /   Reply  / 
    1. Jorn Agterberg Auteur

      Die berichten hebben mij nog niet bereikt. Geen idee dus…

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>