Zwemtocht naar eiland van Richard Branson voor smeekbede

Een bizar verhaal. Zakenman Richard Branson, oprichter van vele Virgin-ondernemingen, heeft een eigen eiland in de buurt van de Britse Maagdeneilanden. De multimiljardair kreeg onlangs bezoek van een vrouw die naar het Caraïbische eiland van de Virginbaas toe was gezwommen. Ze kwam om Branson te smeken het noodlijdende Australische radiostation FBi te redden. Om de smeekbede te kunnen doen, zwom de vrouw vier kilometer van een naburig eiland naar Necker Island, waar Branson aan het avondeten zat.

“Er kwam een drijfnat meisje de eetkamer binnengestrompeld,” vertelde Richard Branson het radiostation uit Sydney, “om me te vertellen over jullie campagne”. De actie van de vrouw kwam niet zomaar in haar op, want het station had luisteraars opgeroepen om Branson op allerlei spectaculaire manieren te smeken om geld. Naar zijn eiland zwemmen vond zij wel spectaculair.

De vrouw kon Branson op zijn eilandje overtuigen om het radiostation FBi te bellen. De presentatrice Alison Piotrowski van de zender vroeg hem live in de uitzending om één miljoen Australische dollar. Ondanks de ludieke actie waarop de Sir Richard om geld gevraagd werd, weigerde de rijkaard beleefd. Zijn argmumentatie: “Iedereen vraagt me elke dag om een miljoen dollar.”

Tja, je kunt natuurlijk niet iedereen zomaar geld geven. Anders zijn er in Nederland ook nog wel radiozenders die zo’n smeekbede kunnen uithalen. Richard Branson heeft nog wel een goede daad verricht, want hij heeft het Australische radiostation nog wel even in contact gebracht met zijn commerciële dienst voor eventuele sponsordeals. Daarnaast maakte hij het mogelijk dat FBi ook gratis vliegtuig- en festivaltickets kan weggeven. Waarschijnlijk zijn het tickets van zijn eigen vliegtuigmaatschappij Virgin ;-) )

Lees ook:Richard Branson en Virgin Radio ontdekken Dubai
Lees ook:SMG raakt Virgin Radio niet kwijt
Lees ook:Forbes: Howard Stern is op één na best betaalde ster
Lees ook:Radioprijs voor omstreden Australische DJ
Lees ook:Radioactive headlines week 37

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Zwemtocht naar eiland van Richard Branson voor smeekbede

  1. Jasper

    Euhm. Het eigen eiland van Richard B heet Necker Island en ligt in de Britse Maagdeneilanden, en die liggen naast Puerto Rico, naast Hispaniola, naast Cuba, en dat ligt toch echt onder Florida. Net niet in Australië.

    http://maps.google.com/maps?q=necker+island,+bvi&oe=utf-8&client=firefox-a&ie=UTF8&hl=en&t=h&ll=18.237177,-64.381256&spn=1.068212,1.459808&z=10&iwloc=A
    (eiland ligt daar echt, maar staat niet op Google Maps)

    Boek hier je kamer:
    http://www.neckerisland.com/
    Kost rond de $25k per week per kamer.

      /   Reply  / 
    1. Jorn

      Natuurlijk! De Virgin-baas heeft een eiland bij de Britse Maagdeneilanden… Virgin Islands. Hoe toepasselijk :D

        /   Reply  / 
  2. Jasper

    Uiteraard. En daar kite-surft hij met een naakt model op zijn rug.

    http://www.egotastic.com/entertainment/celebrities/denni-parkinson/denni-parkinson-nude-model-girlfriend-of-sir-richard-branson-004578

    En geef ‘m eens ongelijk. Het is daar erg prettig toeven. Het hele jaar door zo tegen de 30 graden. Af en toe een verfrissend buitje. Verder fantastisch snorkelen en duiken, en heerlijke rust. En veel rum.

    En hij nodigt er regelmatig andere supersterren uit. Er is ooit een MTV Cribs over dat eiland gemaakt waarin je Mariah Carey zag.

    Leuk feitje: Alle stranden in de Maagdeneilanden zijn publiek. Ook op prive-eilanden. Dus je kunt rustig naar Necker eiland gaan met je bootje en op het strand gaan zitten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>