Radio Vaticaan gaat commercieel

Voor het eerst sinds de oprichting in 1931 gaat Radio Vaticaan commercials uitzenden. De zender ziet zich genoodzaakt deze stap te nemen om de stijgende kosten het hoofd te bieden. Het station kost namelijk jaarlijks ruim 21 miljoen euro. Een gespecialiseerd bureau gaat beoordelen of potentiële klanten voldoen aan de ethische criteria van het Vaticaan. Het eerste spotje wordt op 6 juli 2009 uitgezonden en is van het Italiaans elektriciteitsbedrijf Enel. Het Vaticaan rekent op een jaarlijkse reclame-opbrengst van 100.000 tot 200.000 euro.

Radio Vaticaan is voor mij onbekend terrein, maar het bestaat al bijna tachtig jaar. Het radiostation zendt wereldwijd uit via de ether en internet in 47 talen. De programma’s van Radio Vaticaan worden ook overgenomen door lokale radiozenders. Als je benieuwd bent wat de zender brengt: veelal boodschappen van de paus en nieuws over de Rooms-Katholieke Kerk.

Lees ook:Radio Vaticana bestaat 80 jaar
Lees ook:Record: tussenstand Serious Request na dag 1: 102.360 euro!
Lees ook:FunX is welvarend radiostation
Lees ook:Coen en Sander op zoek naar meest irritante radiocommercial
Lees ook:FC Twente start eigen radiozender

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>