Sir Paul en Ozzy vieren 40e verjaardag

Een normaal mens gaat op z'n 65e met pensioen, maar Sir Paul McCartney zeker niet. Begin juni bracht McCartney nog een nieuw album uit (Memory Almost Full) en nu heeft hij weer een nieuw bijbaantje. Nouja, een job voor één dag. Hij wordt samen met de 'Prince of Darkness' Ozzy Osbourne radio-DJ. De reden voor deze opmerkelijke carrièremove is de veerstige verjaardag van BBC Radio 1.

McCartney en Osbourne presenteren eenmalig een radioshow voor de BBC. Ze zijn niet de enigen, want onder andere Noel Gallagher, Gwen Stefani en de Arctic Monkeys gaan ook een show maken. Ze zullen dan nummers draaien waar ze zelf inspiratie mee hebben opgedaan.

30 September bestaat BBC Radio 1 exact veertig jaar en de weken daarvoor, van 17 tot en met 28 september, zijn onder meer bovenstaande zangers en bands te horen.

Naast de gast-DJ's gaat de BBC ook een jubileum-cd opnemen met covers. Die nummers zullen gezongen worden door Amy Winehouse, Robbie Williams en de Kaiser Chiefs. Ik ben wel benieuwd welke muziek Amy Winehouse heeft geïnspireerd voor haar wilde levensstijl

Lees ook:Radio 6 brengt maandag Amy Winehouse Memorial Day
Lees ook:3FM lanceert op vrijdag: artiest van de dag
Lees ook:Beste albums van McCartney op KX Radio
Lees ook:Sky-luisteraars kiezen muziek SBS6-ijsdansen
Lees ook:Claudia de Breij in september terug op 3FM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>