Radio wordt onderbroken voor hulpdiensten

Er wordt een doorstart gemaakt met het systeem ´Flister´, de sirene van de autoradio. Met dit systeem worden automobilisten gewaarschuwd via de radio voor hulpdiensten. Dit systeem wordt een jaar lang  getest op de regionale noordelijke zenders RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslân.

Op dit moment is Flister ingebouwd in 15 ziekenwagens. De bedoeling is om in de loop van het jaar dat aantal uit te breiden tot 75.

Luisteraars worden door Flister gewaarschuwd voor hulpdiensten omdat je radio langzaam wordt weggedrukt voor de sirene.

Veel radiozenders zijn bang om luisteraars te verliezen door Flister. “Het is een goed systeem. Maar alle omroepen wachtten al jaren op elkaar. Wij hebben nu gezamenlijk besloten om het gewoon te doen”, aldus een woordvoerder van RTV Drenthe aan de Telegraaf.

Tweede Kamerlid Sander de Rouwe (CDA) is vind het een ‘stap in de goede richting’. “Ik hoop dat andere radiozenders gauw volgen.”

Lees ook:Hulpdiensten mogen toch noodsignaal via radio verspreiden
Lees ook:Proef met alarm via radio blijkt succesvol
Lees ook:Publieke radio gaat toch niet meewerken aan Flister
Lees ook:Brandweer gaat radio’s zachter zetten
Lees ook:Iedereen belt radio na explosie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>