Mede-oprichter Radio Veronica Bull Verweij overleden

Op 100-jarige leeftijd is Hendrik Verweij overleden. Verweij, die de bijnaam ‘Bull’ kreeg van zijn oma die hem als peuter met een stiertje vergeleek, was betrokken bij de oprichting van het oude Radio Veronica. In 1960 besloot hij samen met zijn broers, de door radiohandelaren opgerichte, Vrije Radio Omroep Nederland te kopen, inclusief het zendschip de MS Borkum Riff waarvan zeezender Radio Veronica uitzond.

In 1972 werd Bull Verweij als financier en opdrachtgever medeschuldig verklaard aan de bomaanslag op het zendschip Mebo 2 van Radio Noordzee Internationaal op 15 mei 1971. Verweij werd toen veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf.  Tot en met 1975 is Bull Verweij directeur gebleven van de zender Veronica.

In 2003 gaf hij als grondlegger van zeezender Radio Veronica het startsein voor het huidige Radio Veronica. Afgelopen september ontving Bull uit handen van nieuwslezer Arend Langenberg en de CEO van Radio Veronica Ab Trik nog een Lifetime Achievement Award voor zijn bijdrage aan de commerciële radio in Nederland.

ZIE OOK:
- Oprichter Radio Veronica gehuldigd

Lees ook:Oprichter Radio Veronica gehuldigd
Lees ook:Memorial Veronica-oprichter als podcast verkrijgbaar
Lees ook:Veronica vanavond met memorial voor overleden oprichter
Lees ook:11 oktober: historische dag in de radiogeschiedenis
Lees ook:Nieuwe expositie over 50 jaar Radio Veronica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>